Son toplantı! 3600 ek göstergede kapsam belirlendi, maaşlar artacak: 1300 lira…

3600 ek gösterge için milyonlarca insan merakla bekliyor. Öğretmen, polis, hemşire, din görevlisi, teknik ve sağlık hizmetleri dahil milyonlarca insan bu kararı bekliyor. Memur ve memur emeklilerini ilgilendiren 3600 ek göstergede kapsam belirlendi. Memur ve memur emeklilerinin maaşlarında 1300 lira ve ikramiyelerinde 50 bin lirayı aşan artışlar meydana gelecek.

Google Haberlere Abone ol
Son toplantı! 3600 ek göstergede kapsam belirlendi, maaşlar artacak: 1300 lira…

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, 3600 ek gösterge çalışmasında kapsamın belirlendiğini söyledi.

ERDOĞAN’A SUNULDU

Bakan Bilgin ile Hazine Maliye Bakanı Nureddin Nebati, bürokratlarca hazırlanan 3600 ek gösterge ile ilgili alternatifleri Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’a aktardı. Oktay da Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a sunum yaptı. Erdoğan’ın alternatifler ile ilgili değerlendirmesinin ardından önümüzdeki günlerde Memur-Sen ile Çalışma Bakanlığı arasında son bir toplantı daha yapılması bekleniyor.

SENDİKA ‘TAMAMI OLSUN’ DİYOR

Bakan Bilgin’in başkanlığında hükümet temsilcileri ve Memur-Sen yetkililerinin katımıyla ilk toplantısını 16 Şubat’ta yapan 3600 Ek Gösterge Komisyonu, ikinci toplantısını 16 Mart’ta gerçekleştirmişti. İkinci toplantının ardından, tüm memurları kapsayan ek gösterge düzenlemesi isteyen Memur-Sen, 2200-3600 ve 3600-4800 ek göstergeler arasında yeni kademeler getirilmesini içeren talebini komisyona sunmuştu.

Son toplantı! 3600 ek göstergede kapsam belirlendi, maaşlar artacak: 1300 lira…

3600 EK GÖSTERGE NEDİR?

Memurların, aylık maaşlarının, emekli olduktan sonra alacakları aylıkların ve emekli ikramiyelerinin belirlenmesinde büyük rol taşıyan ek gösterge önemli bir unsurdur. Ek göstergenin yüksek olması emekli aylığı ve emekli ikramiyesinin de yüksek olacağı anlamına gelmektedir. Bu nedenle memurlar bulunmuş oldukları unvanlarının 1. derece kadrolar için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını istemektedirler. Bu durumdan dolayı da ek göstergesi 3600 olan bir memur ile 2500 olan bir memurun alacağı zam oranları ya da maaş miktarları aynı olmaz.

Bu sebepten dolayı da bir süredir 3600 ek gösterge için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 3600 ek göstergenin yürürlüğe girmesinin ardından öğretmen, hemşire, din görevlisi ve polislerin maaşlarında artış olacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin