Son seçim anketi Saray'da panik yarattı iddiası! 'Milletvekilleri Erdoğan'la görüşmeye çalışıyor'

Barış Yarkadaş, son seçim anketlerinin Saray'da panik yarattığını iddia etti.

Google Haberlere Abone ol
Son seçim anketi Saray'da panik yarattı iddiası! 'Milletvekilleri Erdoğan'la görüşmeye çalışıyor'

Korkusuz yazarı Barış Yarkadaş, kamuoyu araştırması yapan şirketlerinin çok büyük bölümünün AK Parti’yi yüzde 30 bandının altında göstermeye başladığını ve bunun parti içindeki huzursuzluğu arttırdığını yazdı.

AK Partili bir ismin anket sonuçlarını beğenmediği ORC’yi “uyardığını” hatırlatan Yarkadaş, “Diyelim ki; ORC’yi susturmayı başardılar. Peki Aksoy Araştırma, Konda, Türkiye Raporu, Yöneylem, Gezici, Motto ve Konsensus’u ne yapacaklar?” diye sordu ve Yöneylem’in Eylül ayı araştırmasında AKP’nin yüzde 26 – 27 bandında olduğunu, seçmendeki “Seçimi Millet İttifakı kazanır” inancının da yüzde 53.2 olduğunu hatırlattı.

EZBERLERİ BOZULDU

“AKP – MHP – Vatan Partisi ve BBP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı gemisinin artık su almaya başladığı açıkça görülüyor. Bu da özellikle parti içinde büyük bir huzursuzluğa yol açıyor. Çünkü; iktidardan düşmek, hem yargı önünde hesap verilecek günlerin yaklaşması, hem de ballı börekli rantların kesilmesi anlamına geliyor. İşte bu yüzden, herkes suçu birbirine atmaya başlıyor” diyen Yarkadaş, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “3600 ek gösterge” çıkışı ve KHK hukuksuzluğuna uğrayanlara cesaretle sahip çıkmasının, AKP’nin ezberini bozduğunu, milletvekillerinin, yaşanan bu ve benzeri durumları Saray’a aktarmak için, AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan randevu talep ettiğini bildirdi.

Yazıyı okumak için TIKLAYIN

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin