Son seçim anketi ortaya çıktı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ikinci turda Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranları

Erken seçim tartışmaları sürerken anketler de gelmeye devam ediyor. Son anket, MetroPOLL Araştırma şirketinden geldi. MetroPOLL, "Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci tura kalması halinde kime oy verirsiniz?" diye sordu. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ikinci turda Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun aldığı oy oranları belli oldu.

Google Haberlere Abone ol
Son seçim anketi ortaya çıktı. İşte Cumhurbaşkanı Erdoğan'a karşı ikinci turda Mansur Yavaş, Ekrem İmamoğlu, Meral Akşener ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun oy oranları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, üç gün önce, 2023 seçimlerinde Cumhur İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı olduğunu açıkladı. Erdoğan, bugün de yine Van'da seçim mesajı verdi. Erdoğan erken seçim olmayacağını, seçimlerin Haziran 2023'te gerçekleşeceğini söyledi.

Siyasette erken seçim tartışmaları sürerken anketler de gelmeye devam ediyor.

MetroPOLL Araştırma, yaptığı son anketin sonuçlarını paylaştı. Ankette “Cumhurbaşkanlığı seçiminde adaylar aşağıdaki gibi olursa hangi adaya oy verirsiniz?” diye soruldu. İşte verilen yanıtlar:

Recep Tayyip Erdoğan: Yüzde 36.4
Mansur Yavaş: Yüzde 50.3

Recep Tayyip Erdoğan: 38.1
Ekrem İmamoğlu: Yüzde 46.7

Recep Tayyip Erdoğan: 40.9
Meral Akşener: Yüzde 43.2

Recep Tayyip Erdoğan: 40.5
Kemal Kılıçdaroğlu: Yüzde 42.7

MetroPOLL Araştırma Şirketi’nin kurucusu ve CEO’su Özer Sencar, sonuçları paylaştıktan sonra kararsızların önemine dikkati çekerek, “İlk iki aday muhtemelen kazanabilir. Diğer iki adayın şansı çok düşük. Sonucu kararsız seçmenler belirleyecek” ifadelerini kullandı.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin