Son kurban Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak çifti!

Ünlülerin internet hesaplarını ele geçiren çete, Şakrak çiftini hacklemeye çalışırken yakayı ele verdi.

Google Haberlere Abone ol
Son kurban Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak çifti!

Ünlülerin internet hesaplarını ele geçiren çete, Ceyda Düvenci ve Bülent Şakrak çiftini hacklemeye çalışırken yakayı ele verdi.



Son dönemde sosyal medya hackerları, ünlülerin kâbusu haline geldi. Ünlü isimlerin internet hesaplarını ele geçiren çete, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yakalandı. Polisler, çoğu ünlü, 50 kişinin hesabını ‘Fishing’ (olta) yöntemiyle ele geçirerek, tehdit ve şantajla para isteyen siber çeteyi, 2 ayrı operasyonla çökertti. Yaşları 18 - 22 arasında olan siber çetenin lüks ve şaşalı yaşamı, polisin dikkatini çekti. Siber polisi, çete üyelerinin evlerine Sabah saat 05.00 sıralarında Özel Harekât Şube Müdürlüğü ekiplerinin yardımıyla hızla girdi.



Şikayetçi oldular



Polisin girdiğini fark edemeyen bir siber çete üyesinin, Ceyda Düvenci ve eşi Bülent Şakrak’ın hesabı üzerinde oynadıkları öğrenildi. Bu gelişme üzerine ünlü çift, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelerek çeteden şikâyetçi oldu.



5 bin kişinin hesabını çete yönetiyor



Yürütülen soruşturmada, çete üyelerinin Erdal Özyağcilar, Gamze ÖzçelikTamer Karadağlı gibi isimlerinin de aralarında bulunduğu 5 bin kişinin hesabını ele geçirdiği öğrenildi.



Tehditle para istiyorlar



Tehdit ve şantajla para isteyen siber çetenin 28 üyesi, karakoldaki sorgularının tamamlanmasının ardından adliyeye sevk edildi. Ünlü çift, Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gelerek çeteden şikâyetçi oldu. (Akşam)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin