Son Dakika... YHT seferleriyle ilgili flaş açıklama. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Ankara-Konya YHT hattı için açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'ndan Yüksek Hızlı Tren seferleriyle ilgili son dakika açıklaması geldi. Açıklamada Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla seferlerin artırıldığı belirtildi. İşte gelen o duyuru...

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... YHT seferleriyle ilgili flaş açıklama. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı  Ankara-Konya YHT hattı için açıklama yaptı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Hz. Mevlana'nın 750. Vuslat Yıl Dönümü Uluslararası Anma Törenleri dolayısıyla Ankara-Konya ve Konya-Ankara hattında ek yüksek hızlı tren (YHT) seferleri düzenledi.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, Konya'da düzenlenecek Şebiarus törenlerine gitmek isteyen vatandaşların YHT'yi tercih etmesi sebebiyle yoğunluk yaşandığı belirtildi.

Bu kapsamda, Ankara ve Konya arasında YHT seferlerinin artırıldığı bildirilen açıklamada, 17 Aralık Pazar günü ek YHT'lerin Ankara'dan Konya'ya saat 14.30'da, Konya'dan Ankara'ya saat 23.10'da hareket edeceği kaydedildi.

Açıklamada, ek seferlerle 966 kişilik ek koltuk kapasitesi sağlanacağı vurgulandı.

ŞEB-İ ARUS NEDİR?

Yüzlerce yıldır hoşgörü ve barışın sembolü olan Mevlana'nın öldüğü gece Mevlevilikte Şeb-i Arus olarak kabul edilir. Şeb-i Arus, Hz.Mevlana'nın vuslata erişmesinin 748. yıl dönümünde Konya başta olmak üzere birçok yerde düzenlenen etkinliklerle anılıyor.

Şeb-i Arus kelimesi “Düğün Gecesi” demektir. Mevlana ölüm gününü “Hakk'a vuslat” yani “Yaratana Kavuşma” (Düğün Günü-Gecesi) saymıştır, “Herkes ayrılıktan bahsetti, bense vuslattan” der. Ölüm Mevlana için kişinin aslına dönüşü, kaynağının ilahi bir cevher olması nedeniyle “Allah'a dönüş” olarak yorumlar. Bir başka ifadeyle ölüm “cismin ortadan kalkması değil, Allah'a doğru uçmasıdır”. Ölüm, Müslümanlık öncesi Türklerde de aynı şekilde ifade edilir.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin