Son Dakika... Üniversite öğrencilerine müjde. Bakan açıkladı. Cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, vergisiz telefon, bilgisayar satışları ve öğrencilere verilmesi planlanan 10 GB internet hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Üniversite öğrencilerine müjde. Bakan açıkladı. Cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti
İHA

AK Parti seçim vaatlerinden biri olan vergisiz telefon ve bilgisayar satışlarına ilişkin yeni açıklama geldi.

9 bin 500 TL'yi aşmayan telefon ve bilgisayar ile aylık 10 GB internet desteğini içeren Cumhurbaşkanı kararı Resmi Gazete'de yayımlanmıştı.

Bakan Bak, vergisiz cihaz satışlarının yapılacağını hatırlatarak müze, ören yeri için çıkarılacak olan Genç Kart projesi ve sporcuların başarısı hakkında da konuştu.

GENÇ KART PROJEMİZİ HAYATA GEÇİRİYORUZ

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak şu ifadeleri kullandı: Yükseköğrenimdeki gençlerimize bir defaya mahsus olmak üzere cep telefonu ve bilgisayar alımında vergi muafiyeti sağlayacağız.

Gençlerimize operatör ayrımı olmaksızın aylık 10 GB ücretsiz internet vereceğiz.  

Gençlerin müze ve ören yerlerini ücretsiz ziyaret edebileceği hem de bakanlığımızın sunduğu imkanlardan faydalanabileceği Genç Kart projemizi hayata geçiriyoruz.

"SPORCULARIMIZ KATILDIKLARI MÜSABAKALARDA 6.231 MADALYA ALDILAR"

Sporcuların başarısına ilişkin konuşan Bakan Bak, "Bu yıl sporcularımız katıldıkları uluslararası müsabakalarda 6.231 madalya aldılar.  Paris 2024 Yaz Olimpiyat Oyunlarına 9 dalda 42 kota kazandık. Paris 2024 Paralimpik Oyunları’na ise 8 branşta 35 kota kazandık.  2023 Avrupa Oyunları en çok madalya aldığımız Avrupa Oyunları oldu. A Milli Futbol Takımımız Almanya’da düzenlenecek olan 2024 Avrupa Futbol Şampiyonası’na katılmayı garantiledi." dedi.

Kaynak: DHA
Etiketler telefon bilgisayar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin