Son dakika! Türkiye'yi AB'ye alın demişti. NATO'dan Erdoğan'a yanıt geldi: Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum

NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den flaş bir 'Türkiye' açıklaması geldi. Stoltenberg "Türkiye'nin AB üyelik isteğini destekliyorum" açıklamasında bulundu. Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Avrupa Birliği'nin son zirvesinde AB Komisyonundan, ilişkilerin durumu ve AB ile Türkiye arasındaki işbirliğini yeniden nasıl geliştirip ilerletebileceği konusunda üye ülkelere rapor sunmasını istendiğini hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika! Türkiye'yi AB'ye alın demişti. NATO'dan Erdoğan'a yanıt geldi: Türkiye'nin AB üyeliğini destekliyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kritik NATO zirvesine gitmeden önce basın mensuplarına yaptığı açıklamada NATO ülkelerine seslenerek, "Siz bize AB kapılarını açın biz de İsveç'e NATO kapılarını açalım" demişti.

NATO'dan Erdoğan'a ilk yanıt NATO Genel Sekreteri Stoltenberg'den geldi. Stoltenberg,  Türkiye'nin AB üyelik isteğini destekliyorum" ifadelerini kullandı.

Almanya Başbakanı: Rapor sunulmasını istedik 

Almanya Başbakanı Olaf Scholz da Avrupa Birliği'nin son zirvesinde AB Komisyonundan, ilişkilerin durumu ve AB ile Türkiye arasındaki işbirliğini yeniden nasıl geliştirip ilerletebileceği konusunda üye ülkelere rapor sunmasını istendiğini hatırlattı.

 

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin