Son dakika! Sedef Kabaş hakkında karar verildi!

Mahkeme, gazeteci Kabaş'la ilgili kararını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika! Sedef Kabaş hakkında karar verildi!

Gazeteci Sedef Kabaş, arama yapmak için evine gelen polislere mukavemet ettiği iddiasıyla hakkında açılan davada beraat etti.



NE OLMUŞTU?



Kabaş, 26 Kasım 2014'te Twitter'dan 17 Aralık'a verilen takipsizlik kararına tepki olarak; "17 Aralık soruşturmasını kapatan savcıyı unutmayın" mesajıyla Hadi Salihoğlu'nun fotoğrafını paylaşmıştı. Sedef Kabaş bu paylaşımından sonra 'terörle mücadelede görev alan kişileri hedef göstermekle' suçlandı. Ardından Kabaş hakkında 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Yiğit, Kabaş'ın gözaltına alınmasının ardından İstanbul Başsavcısı Hadi Salihoğlu aleyhinde farklı hesaplardan atılan tweet'lerden de Kabaş'ı sorumlu tutmuştu. Kabaş, nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki yargılaması sürüyor.



Twitter mesajı yüzünden 5 yıla kadar hapsi istenen Gazeteci Sedef Kabaş için 'polisi kapıda beklettiği' gerekçesiyle bir iddianame yazılmıştı. 5 ocak günü ikinci defa adliyeye çağrılan Gazeteci Kabaş,polisleri kapıda beklettiği için Savcı Yiğit'e ifade verdi. Polislerin şikayetçi olmadığı Kabaş 'görevli memura direnme ve hakaret'le suçlandı. Fakat, Sedef Kabaş hakkında Savcılık bir idianame daha hazırladı, 5 yıl hapsini istedi.



Dava bugün görüldü ve Kabaş, davadan beraat etti.



 





 


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin