Son dakika: Sabaha karşı yangının kontrol altına alındığı Bodrum'dan gelen haberler yine kötü...

Mazı bölgesindeki yangın sabaha karşı kontrol altına alınmış, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de, Bodrum'da çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurmuştu. 

Google Haberlere Abone ol
Son dakika: Sabaha karşı yangının kontrol altına alındığı Bodrum'dan gelen haberler yine kötü...

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Bodrum'da çıkan yangının kontrol altına alındığını duyurmuştu. Bakan Pakdemirli'nin açıklamasından sonra ise Bodrum'un Mazıköy mahallesine alevler giriş yaptı.

Bodrum'un Mazıköy mahallesinde ise yangın köye giriş yaptı, 3 ev alevlerin arasında kaldı. Vatandaşlar ve itfaiye ekipleri yangını söndürmek için seferber oldu.

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı Beyciler Mahallesi'nde ormanlık alanda çıkan yangın, Bodrum'un Gökpınar ve Mazı Mahallelerine kadar ulaştı. Bölgedeki rüzgarın şiddetini artırmasıyla alevler evlere sıçradı. Ekiplerin yoğun şekilde müdahalesi sürerken, çok sayıda ambulans da bölgeye sevk edildi.

Bölgeden canlı yayın yapan CNN Türk muhabiri Tugay Saday son durumu şöyle anlattı:
Yangının daha fazla köyün içine gelmemesi için çalışma yapıyorlar. Ev sahipleri ellerinde kazma kürek tırmıklarla yangını söndürmeye çalışıyor.

Mazıköyü’nden sahil kısmına inen yoldayız. Sahil kısmından da bir müdahale yapılıyor. Köy içinden müdahale yapılıyor. Köyde elektrikler gitmişti. Zaman zaman su tanker sıkıntısı da yaşanıyor. Ekipler alevlerin köyün içine gelmemesi için uğraşıyor.
Bir ev de alevlere teslim olmuş durumda. Maalesef rüzgar nedeniyle köyün içine doğru giriş yapıyor alevler. Pansiyon ve işletmeler de tahliye edilmişti. Bulunduğumuz yerde köyün içine daha fazla yangının sirayet etmemesi için burada can siperhane çalışılıyor.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin