Son Dakika... ÖSYM duyurdu: ALES sonuçları açıklandı. ALES sonuçları nasıl öğrenilir? ALES 3 sorgulama linki ÖSYM

ÖSYM, ALES 3 sonuçlarının açıklandığını duyurdu. Peki ALES sonuçları nasıl öğrenilir? ALES sonuçları ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden sorgulanacak. İşte ALES 3 sorgulama linki ÖSYM.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... ÖSYM duyurdu: ALES sonuçları açıklandı. ALES sonuçları nasıl öğrenilir? ALES 3 sorgulama linki ÖSYM
İHA

19 Kasım 2023'te uygulanan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-ALES/3) sonuçları açıklandı.

Adaylar ALES 3 sınav sonuçlarına 5 Aralık 2023 saat 10.00 itibarıyla erişim sağlayabilecek.

Sorgulamalar AİS ÖSYM üzerinden gerçekleştirilecek.

ALES 3 SORGULAMA LİNKİ İÇİN TIKLAYIN ÖSYM

Adaylar ALES 3 sınav sonuçlarını sorgulamak için T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile sisteme giriş yapabilir.

ALES SINAV PUANI NASIL HESAPLANIR?

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan testlerin uygulandığı bu sınavın cevap kâğıtları ÖSYM’de optik okuyucu ile okunacak ve bilgisayar ortamında değerlendirilecektir. Adayların her testteki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir.

Her test için sınavı geçerli tüm adayların ham puanlarının ortalaması ve standart sapması ayrı ayrı hesaplanarak adayların ham puanları, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir. Böylece her aday için Sayısal ve Sözel Standart Puanlar (SP) hesaplanacaktır. Bu standart puanlar kullanılarak her aday için sayısal ağırlıklı, sözel ağırlıklı ve eşit ağırlıklı olmak üzere 3 ağırlıklı puan (AP) hesaplanacaktır.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin