Son dakika... Mustafa Sarıgül'e yumruklu saldırı düzenlendi. Sarıgül'den saldırı sonrası açıklama geldi

CHP milletvekili Mustafa Sarıgül'e yumruklu saldırı düzenlendi. Saldırgan gözaltına alındı. Mustafa Sarıgül saldırının ardından açıklama bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika... Mustafa Sarıgül'e yumruklu saldırı düzenlendi. Sarıgül'den saldırı sonrası açıklama geldi

CHP milletvekili Mustafa Sarıgül'e yumruklu saldırı düzenlendi. Saldırgan gözaltına alındı.

CHP Grup Toplantısı sonrasında CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül'e yumruklu saldırı düzenlendi. Saldırganın gözaltına alındığı öğrenilirken, yumruklu saldırıyı 22. Dönem ANAP Milletvekili Turan Tüysüz'ün gerçekleştirdiği iddia edildi.

2005'TE SARIGÜL'Ü DESTEKLİYORDU

Meclis'te Sarıgül'e yumruk attığı iddia edilen Turan Tüysüz, 2005 yılındaki olaylı CHP kurultayında gerginliğe neden olmuştu. Kurultayda Sarıgül'e söz verilmeyince aralarında Tüysüz'ün de bulunduğu milletvekilleri kurultay divanını basmış o dönemki Divan Başkanı Şinasi Öktem’i yumruklama girişiminde bulunmuştu.

CHP'nin olaylı kurultayında Divan Başkanı, İstanbul İl Başkanı Şinasi Öktem'i yumrukladığı ve kurultay salonuna silahla geldiği gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu'na (YDK) sevkedilen Şanlıurfa Milletvekili Turan Tüysüz, CHP'den istifa etmişti.

SARIGÜL'DEN SALDIRI SONRASI AÇIKLAMA 

Saldırının ardından açıklama yapan Sarıgül, "Geçmiş dönem bir milletvekili yanıma yaklaşarak hiç bilmediğim konularla ilgili bana bir takım sorular sordu. Bende "Bilmiyorum. Burası bunun yeri değil" dedim ve oradan uzaklaştım. Kendisi de ileri geri konuşmaya devam etti. Tabiki yüce parlamentoda bunların olması, konuşulması hoş birşey değil. Bugün Türkiye'nin gündeminde olağanüstü bir seçim varken böylesine talihsiz olayla karşı karşıya kalmak beni son derece üzmüştür. Yüce parlamento çatısı altında hak arama mücadelesi vermek, bir konuşma yapmanın yerinin ve zamanının olması lazım. Daha sonra geçmiş dönem milletvekilliği yapmış bir arkadaşımızın nerede ne konuşacağını bilmemesini gerçekten üzüntüyle karşılıyorum" dedi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin