Son Dakika... Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den göç açıklaması: Filistin davasını tamamen bitirebilir

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi, İsrail- Hamas çatışmasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle gündeminde Gazze'den Sina'ya olan göç vardı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'den göç açıklaması: Filistin davasını tamamen bitirebilir

İsrail- Hamas çatışması 18. gününe girdi. İsrail'in Gazze'deki sivillere yönelik saldırıları devam ediyor. Bununla birlikte siviller Mısır'ın Sina Yarımadası'na göç ediyor.

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah El Sisi bu konuyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Bu göçün çok tehlikeli olduğunu belirten Sisi şöyle konuştu: Sivillerin Gazze'den Sina'ya göçü son derece tehlikelidir ve Filistin davasını tamamen bitirebilir. Barış sürecini yeniden canlandırmamız gerekiyor.

Sisi dün yaptığı açıklamada da Filistinlilerin Sina'ya zorla göç ettirilmesini milyonlarca Mısırlının reddedeceğini söylemişti.

MISIR GÜVENLİĞİ ARTIRMIŞTI

Mısır, İsrail'in sivillerin Gazze'yi boşaltmalı açıklamalarının ardından Gazze sınırındaki güvenliği artırma kararı almıştı. Mısır güvenlik kaynakları tarafından yapılan açıklamada, Mısır'ın Gazze sınırında yaşanabilecek güvelik ihlallerini önlemek için "benzeri görülmemiş önlemler" aldığı ifade edilerek, İsrail'in bölgeyi işgal etmesinin "ciddi bir hata" olacağı belirtilmişti. 

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin