Son Dakika... Merkez Yönetim Kurulu görevden alınmıştı! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan TTB açıklaması

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Türk Tabipleri Birliği Yönetiminin görevden alınmasına ilişkin konuştu. Tunç, "TTB Başkanı bir iddiada bulunmuştu. Başkanın iddiası kabul edilebilir bir iddia değildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin böyle bir şey yapması mümkün değildir. Bu konuşma yargının konusu oldu. Soruşturma başlatılmıştı. Süreç devam ediyor" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Merkez Yönetim Kurulu görevden alınmıştı! Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'tan TTB açıklaması

Türk Tabipleri Birliği (TTB) Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması talebiyle açılan davanın 7'nci duruşması Ankara 31. Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görüldü. Mahkeme, TTB'nin Merkez Konseyi Başkanı Şebnem Korur Fincancı ile Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınmasına karar verdi.

Kararını açıklayan mahkeme, yeni merkez konseyi seçimlerini tamamlamak üzere beş kişilik bir heyet görevlendirdi.

Karar temyiz aşamasında kesinleşinceye kadar mevcut yönetim görevine devam edecek.

TTB'DEN KARARA TEPKİ

TTB, sosyal medya platformu Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Siyasi iktidar eliyle egemen kılınmak istenen hukuksuzluk rejimi bir meyvesini daha vermiş; Türk Tabipleri Birliği’ni hedef alan davada, bir yıldan bu yana süregelen hukuksuzluklar silsilesi Merkez Konseyi üyelerinin görevden alınması ile sonuçlanmıştır" dedi.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, TTB ile verilen karar hakkında konuştu.

Tunç şöyle konuştu: "TTB Başkanı bir iddiada bulunmuştu. Başkanın iddiası kabul edilebilir bir iddia değildi. Türk Silahlı Kuvvetleri'nin böyle bir şey yapması mümkün değildir. Bu konuşma yargının konusu oldu. Soruşturma başlatılmıştı. Süreç devam ediyor." 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin