Malatya'da büyük deprem! 27 artçı sarsıntı

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de 5.2 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Yerin 6,72 kilometre derinliğindeki deprem, Malatya'nın yanı sıra çevre illerden de hissedildi.

Google Haberlere Abone ol
Malatya'da büyük deprem! 27 artçı sarsıntı

Malatya’da deprem meydana geldi. Pütürge ilçesinde saat 17.02’de olan depremin büyüklüğünün 5.2, derinliğinin ise 6.72 kilometre olduğu belirtildi.

Deprem, Elazığ, Adıyaman, Kahramanmaraş’ta da hissedildi.

AFAD’dan depremle ilgili yapılan açıklamada gelişmelerin takip edildiği belirtildi.

BAKAN KURUM'DAN AÇIKLAMA

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen depreme ilişkin Twitter'daki hesabından açıklama yaptı. Bakan Kurum, "Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5,2 büyüklüğünde deprem nedeniyle vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. İl Müdürlüğü ekiplerimizi incelemelerini yapmak üzere bölgeye sevk ettik. Süreci yakından takip ediyoruz. Malatya'mıza ve ülkemize geçmiş olsun" dedi.

Malatya'da büyük deprem! 27 artçı sarsıntı

'ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR DURUM YOK'

Pütürge Belediye Belediye Başkanı Mikail Sülük, 5.2 büyüklüğündeki depremle ilgili şu ana kadar kendilerine ulaşan olumsuz bir durumun olmadığını belirtti. Başkan Sülük, "Araştırmalarımız devam ediyor" dedi.

VALİ BARUŞ: HERHANGİ BİR CAN KAYBI, YARALANMA YA DA ÖNEMLİ BİR HASAR OLAYI BİLDİRİLMEMİŞTİR

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem, çevre illerden Elazığ, Adıyaman, Şanlıurfa, Gaziantep ve Diyarbakır'dan da hissedildi. Kısa süren depremde can kaybı yaşanmadı. Depremin ardından açıklamalarda bulunan Malatya Valisi Aydın Baruş, "Saat 17.02’de Pütürge ilçemiz kırsalında meydana gelen 5.2 büyüklüğündeki depremden dolayı herhangi bir can kaybı, yaralanma ya da önemli bir hasar olayı bildirilmemiştir. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun" dedi.

DEPREMDE OLUŞAN TOZ BULUTU KAMERADA

Malatya'nın Pütürge ilçesinde meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem sırasında ilçeye bağlı Tekederesi Mahallesi kırsalında oluşan toz bulutu, vatandaşların cep telefonu kamerasıyla kaydedildi. Deprem anında çekilen görüntülerde, dağlık alanda kalkan toz bulutu yer aldı.

Malatya'da büyük deprem! 27 artçı sarsıntı - Resim : 2

27 ARTÇI SARSINTI

Malatya'nın Pütürge ilçesinde saat 17.02'de meydana gelen 5.2 büyüklüğünde deprem sonrası 3 saat içinde 1.0 ile 4.1 büyüklüğü arasında 27 artçı sarsıntı kaydedildi. (DHA)

Malatya'da büyük deprem! 27 artçı sarsıntı - Resim : 3

Deprem sonrası panik kameralara böyle yansıdı

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin