Son Dakika... KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Bakan Bak duyurdu. KYK burs ve kredi sonuçları nasıl sorgulanır? İşte 2024 KYK burs ve kredi miktarı

KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Başvuruları 12-19 Ekim 2023 tarihleri arasında alınan KYK burs ve kredi sonuçlarıyla ilgili detayları Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak duyurdu. Peki KYK burs ve kredi sonuçları nasıl sorgulanır? İşte KYK burs ve kredi sonuçları sorgulama ekranı e-Devlet.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... KYK burs ve kredi sonuçları açıklandı. Bakan Bak duyurdu. KYK burs ve kredi sonuçları nasıl sorgulanır? İşte 2024 KYK burs ve kredi miktarı
AA

KYK burs ve kredi sonuçları 13 Kasım 2023 Pazartesi itibarıyla açıklandı.

Öğrencilerin eğitim gördüğü süre boyunca alacağı KYK burs ve kredilerin sorgulaması e-Devlet üzerinden yapılacak.

Öğrenciler KYK burs ve kredi başvurusunun çıkıp çıkmadığını e-Devlet üzerinden kontrol edecek.

BAKAN BAK'TAN AÇIKLAMA!

Bakan Bak sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, "Sevgili gençler, GSB Burs ve Öğrenim Kredisi başvuru sonuçları açıklandı. Hepinize hayırlı olsun. 19 Kasım saat 23.59’a kadar e-Devlet üzerinden taahhütnamelerinizi onaylamayı lütfen unutmayın." dedi.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARI NASIL SORGULANIR?

E-Devlet üzerinden KYK burs ve kredi başvuru durumunuzu sorgulamak için T.C. Kimlik Numaranız ve şifreniz ile uygulamaya giriş yapın.

 Bilgisayar veya mobilden giriş yaptığınız e-Devlet uygulamasının arama kısmına “Gençlik ve Spor Bakanlığı” ardından ise Burs/öğrenim kredisi başvuru sonucu sorgulama yazarak sorgulama ekranına giriş yapın.

KYK burs ve kredi sonuç kısmında adayların T.C. kimlik numarası, adı, soyadı, eğitim aldığı üniversite, bölüm ve fakülte adıyla beraber burs durumu da yer alacak.

KYK BURS VE KREDİ SONUÇLARINI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN E-DEVLET

2024 KYK BURSU NE KADAR OLDU?

2024 yılı kredi ve burs rakamları lisans öğrencileri için 2 bin TL, yüksek lisans öğrencileri için 4 bin TL, doktora öğrencileri için ise 6 bin TL oldu.

KYK BURS VE KREDİLERİ NE ZAMAN YATACAK?

İlk kez burs veya kredi alacak öğrenciler, müracaat ettikleri öğretim yılı başı itibarıyla normal öğrenim süresince ödeme alacak. KYK burs ve kredileri öğrencilerinin T.C. kimlik numaralarının son rakamına göre her ayın 6 ve 10'uncu günleri arasında hesaplarına yatacak.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin