Son Dakika... Küçükçekmece'de binada patlama. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinde bir binada patlama meydana geldi. Patlamanın doğalgaz kaynaklı olduğu düşünülüyor. İstanbul Valiliği tarafından patlamaya ilişkin yapılan açıklamada, ölü ve yaralıların olduğu belirtildi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Küçükçekmece'de binada patlama. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı
DHA

Küçükçekmece'de Atatürk Mahallesi Divan Sokak’ta saat 15.00 sıralarında 4 katlı binanın bodrum katında patlama meydana geldi.

Olay yerine çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi.

Patlamanın doğal gaz kaynaklı olduğu iddia edilirken İstanbul Valiliği ilk belirlemelere göre ölü ve yaralı sayısını açıkladı.

Son Dakika... Küçükçekmece'de binada patlama. Çok sayıda itfaiye ve sağlık ekipleri gönderildi. 1 kişi öldü 6 kişi yaralandı

PATLAMA ANI KAMERALARDA

Olay yerinden gelen görüntülerde etrafta büyük bir kalabalığın olduğu ve bodrum katında çıkan yangının ile yoğun bir dumanın yükseldiği görüldü. Olay yerinden gelen bir diğer görüntüde ise patlamadan etkilenen kişilerin ekipler tarafından kurtarıldığı ve tedavi altına alınmak üzere ambulansa götürüldüğü görüldü.

 

Panik anlarının da kameralara yansıdığı olayda park halindeki bazı otomobiller ve sokak içerisindeki binalar hasar gördü.

KÜÇÜKÇEKMECE BELEDİYE BAŞKANI ÇEBİ'DEN AÇIKLAMA

İncelemelerin ardından açıklama yapan Çebi, "Patlamanın tam sebebini yetkililerden öğrenmeye çalışıyorum. İlk bilgiler teyide muhtaçtı. Doğal gaz patlaması olduğu söyleniyor. Ancak yapılan çalışmalarda içerde antibakteriyel yaklaşık 20 santim uzunluğunda tüplerin olduğunu gördük. Bu tip tüplerin havayla ve ateşle temas ettiğinde patlama özelliği olan tüpler. Ne amaçla buraya geldi, ne amaçla dolduruldu bunları bilmiyoruz. Onlardan kaynaklanan bir patlamanın daha yüksek olduğunun kanaatindeyiz. İlgililerden almış olduğum bilgiye göre. Son durum içerden molozlar dışarı atılıyor. Temizlik devam ediyor. Toplam altı kişi yaralandı bir kişi öldü. Altı kişiden beşi patlamanın olduğu bölgede bunlar yabancı uyruklu kişiler bunların biri kız çocuğu. Arka binadaki dairede dumandan etkilendi. Altı kişi hastanede tedavi altında bir kişi vefat etti . İtfaiye, AFAD, Emniyet burada. Onlardan detayları öğrenmeye çalışıyoruz. Doğal gaz mı, yoksa içeride bulunan kimyasallardan mı çıktığını içerideki ekipten öğreneceğiz" dedi.

 

 

Kaynak: DHA-İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin