Son dakika! Kars'ta yolcu otobüsü viyadükten düştü! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kars'ın Sarıkamış ilçesinde bir yolcu otobüsü, Karakurt Viyadüğü'nden düştü. Çok sayıda ölü ve yaralı olduğu belirtildi. Kars'ta yolcu otobüsü şarampole devrildi, kaza yerine sağlık, arama kurtarma ve jandarma ekipleri sevk edildi. İlk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı. Kazanın ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, soruşturma başlatıldığını söylerken Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaralılarla ilgili ellerinden geleni yaptıklarını ifade etti.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika! Kars'ta yolcu otobüsü viyadükten düştü! Çok sayıda ölü ve yaralı var

Kars'ta otobüs şarampole devrildi, ilk belirlemelere göre 7 kişi hayatını kaybetti, 23 kişi yaralandı.

Bursa-Kars seferi yapan Turgut Reis firmasına ait 34 TR 078 plakalı yolcu otobüsü, Erzurum-Kars kara yolunun Sarıkamış ilçesine bağlı Karakurt köyü girişindeki viyadüğü geçtikten sonra şarampole devrildi. 

 

İhbar üzerine kaza yerine, sağlık, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi.

Yaklaşık 50 metre yükseklikten düştükten sonra ters dönen otobüsteki 7 kişi öldü, 23 kişi yaralandı. Sıkıştıkları yerden çıkarılan yaralılar, ambulanslarla Erzurum ve Kars'taki hastanelere sevk edildi. Durumu ağır olan bir yaralı, kara yoluna inen ambulans helikopterle Erzurum'a ulaştırıldı.

ADALET BAKANI'NDAN AÇIKLAMA

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç yaptığı açıklamada kazayla ilgili adli soruşturmanın başlatıldığını belirtti. 

SAĞLIK BAKANI KOCA: ELİMİZDEN GELENİ YAPIYORUZ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu sabah, Kars Horasan Sarıkamış mevkiinde bir yolcu otobüsünün devrilmesi sonucu 7 kişi vefat etmiş, 23 kişi yaralanmıştır. Olay yerine Kars ilinden 4 UMKE, 21 ambulans, Erzurum’dan 6 ambulans ve 1 helikopter ambulans görevlendirilmiştir. Yaralılar hastanelerimizde tedavi altındadır. Kazada hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı diliyoruz. Yaralıların sağlıklarına kavuşması için elimizden geleni yapıyoruz" ifadelerine yer verdi.

'AYAĞA KALKMAMLA  OTOBÜS YAN YATTI, GERİSİNİ HATIRLAMIYORUM'

 Kazanın ardından AK Parti Kars Milletvekili Adem Çalkın, Sarıkamış Devlet Hastanesi'nde yaralıları ziyaret etti. Adem Çalkın'ın geçmiş olsun dileğinde bulunduğu ismi öğrenilemeyen 19 yaşındaki yaralı, "Otobüs sallanıyordu, ayağa kalktım. Ayağa kalkmamla otobüs yan yattı, gerisini hatırlamıyorum" dedi.

Çalkın, "Sabah 07.50 sıralarında Karakurt bölgesinde elim bir trafik kazası sonucu 29 yolcunun olduğu otobüs devrildi. Şarampole yuvarlandı ve burada 7 vefatımız var. Yaralılarımız çevre iller ve Harakani Devlet Hastanesi ile Araştırma Hastanesi’ne sevk edildi. 21 aracımız olaya müdahale etti. Helikopter ambulans müdahale etti. Yaralılarımızı anbean takip ediyoruz. Üzüntülüyüz, hepimiz yasa boğulduk. Hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralılarımıza da acil şifalar diliyorum. Diğer hastanelerdeki yaralılarımızı ziyaret etmek için Sarıkamış’tan ayrılıyoruz" diye konuştu.

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin