Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı. Meteoroloji uzmanı duyurdu İstanbul'a kar geliyor

İstanbul yağışlı ve rüzgarlı bir havanın etkisi altına girdi. Kurumlar peş peşe uyarılar yaparken aşırı yağış ve fırtınaya karşı dikkatli olunması istendi. Meteorolojik değerlendirmelerde bulunan Kerem Ökten ise İstanbul'a kar yağacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı. Meteoroloji uzmanı duyurdu İstanbul'a kar geliyor

Meteoroloji ve AFAD dün uyarı üstüne uyarı yapmış, gelen fırtına ve aşırı yağışlar konusunda İstanbul'da yaşayan vatandaşlara dikkatli olun çağrısı yapılmıştı.

Ve yağış ile fırtına bugün başladı. İstanbul gün boyunca yağış gördü...

Hava durumu değerlendirmesi yapan Kerem Ökten de sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlarda özellikle yarın için uyarı üstüne uyarı yapmış aşırı yağış görüleceğini ve en önemlisi de fırtınanın şiddetli eseceğini açıklamıştı. 

Kerem Ökten bu gün de sosyal medyadan bir açıklama yaptı ve yarın İstanbul'da kar yağışının görüleceğini söyledi. 

İSTANBUL'A KAR NE ZAMAN YAĞACAK?

İşte Öktem'in sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımlar:

16 günlük beklenen toplam yağış. Sadece 16 gün. İstanbul'da beklenen toplam yağış 250 mm üzerinde gerçekleşecek. Marmara, Ege, Batı Akdeniz ve Batı Akdeniz aşırı yağışlar alacak.

İstanbul barajlarının yüzde 100 olabilmesi için düşmesi gereken toplam yağış 1.200 mm. 250 mm'sini bu 16 gün içerisinde alacağız. Daha önümüzde Aralık, Ocak, Şubat, Mart ve Nisan var. El nino'nun cefasını çektik. Şimdi sefası...

Yarın sabah ile öğlen arası ağaç devrilmelerine dikkat! Mümkünse dışarı çıkmayın. Arabalarınızı ağaç altında veya inşaat kenarında park etmeyin. Yağış da kuvvetli olacak. Sulu kar bekleniyor. Yükseklerde ince bir örtü oluşacak.

Hava soğudu iyice. Akşam ve gece iyice soğuyacak. Sabah buz gibi. İstanbul'da yarın sabah kuvvetli yağış ve fırtına var. Eski yılları hatırlatan bir Kasım ayı yaşıyoruz..

Son Dakika... İstanbul'da kar yağışı. Meteoroloji uzmanı duyurdu İstanbul'a kar geliyor

Bu mesajları paylaşan kerem Ökten yarın İstanbul'da kar yağışı görüleceğini "Kar suyu, barajları en iyi dolduran sudur. Bu sene bol kar alırsak; barajlar hızla dolar. Bu Kış kar potansiyeli çok yüksek. Aralık ayı bile ciddi potansiyelli... Yarın sabah İstanbul'da sulu kar var. Yükseklerde ince bir örtü oluşabilir..." sözleriyle duyurdu.

Ökten, "Fransa modeli napıyor böyle! İstanbul'a yarın 7 ila 9 cm kar örtüsü veriyor. Normalde cimri bir modeldir. Sabah erkenden kalkacağım. Sizlerde foto ve videolar paylaşırsanız sevinirim..." diyerek bu fotoyu paylaştı.

Ökten, "Yarın İstanbul'da saf Kar beklenen yerleri söylüyorum. Çatalca, Esenyurt, Arnavutköy, Başakşehir, Şişli, Levent, Maslak, Kavacık, Çamlıca, Göztepe, Sancaktepe, Aydos..." dedi.

 

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin