Son Dakika... İsrail ve Hamas arasındaki rehine takası başlıyor. İşte günü ve saati...

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Gazze'deki geçici ateşkes anlaşması gereğinde rehine takasının yarın başlayacağını duyurdu. Hamas da ateşkesin perşembe sabahı saat 10.00'da başlayacağını açıkladı. Türkiye Dışişleri Bakanlığı konuyla ilgili açıklama yaptı, bu gelişmeyi olumlu bulduklarını aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İsrail ve Hamas arasındaki rehine takası başlıyor. İşte günü ve saati...

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Gazze'deki geçici ateşkes anlaşması gereğince rehine takasının yarın başlayacağını duyurdu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da takasın bugün ya da yarın gerçekleşeceğini duyurmuştu. 

İKİ FARKLI SAAT AÇIKLANDI 

Hamas ise, ateşkesin perşembe sabahı saat 10.00'da başlayacağını açıkladı.

Reuters haber ajansı için takas saatini 06.00 olarak duyurdu.

İsrail Dışişleri Bakanı Eli Cohen, Ordu Radyosu'na verdiği demeçte, İsrail'in perşembe günü Hamas tarafından Gazze Şeridi'nden serbest bırakılan ilk rehineleri yabancı arabuluculuk anlaşması kapsamında kurtarmayı umduğunu söyledi.

TÜRKİYE DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanlığı rehine takasıyla ilgili açıklama yaptı, bu gelişmenin olumlu olduğunu aktardı.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi: "İsrail güçlerinin altı haftadan uzun süredir saldırılarının devam ettiği Gazze’de çatışmalara 4 günlük insani ara ilanı konusunda taraflar arasında mutabakata varılmasını, akan kanın bir nebze olsun hafifletilmesi bakımından olumlu bir gelişme olarak görüyoruz"

NE OLMUŞTU?

İsrail ve Hamas, Katar arabuluculuğunda dört günlük ateşkes kapsamında anlaşmıştı. Anlaşmaya göre; 7 Ekim'de ele geçirilen ve Gazze'de tutulan 50 İsrailli rehine serbest bırakılacak. Esir takası kapsamında İsrail ise hapishanelerdeki, aralarında kadın ve çocukların bulunduğu, 150 Filistinli mahkûmu bırakmayı kabul etti.

İsrail’e göre, Hamas'ın silahlı kanadı Kassam Tugayları'nın elinde 239 İsrailli esir bulunuyor. İsrail hapishanelerinde 2000 bini aşkın idari olmak üzere yaklaşık 7 bin Filistinli tutuklu bulunuyor.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin