Son Dakika... İsrail Gazze'de mülteci kampını vurdu. Çok sayıda ölü ve yaralı var. İsrail- Hamas çatışmasında 25. gün

İsrail-Hamas çatışmaları 25. gününde devam ediyor. İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, ateşkes çağrılarını bir kez daha reddetti. Netanyahu, sivil kayıplardan Hamas'ı sorumlu tuttu. Saldırılarda hayatını kaybeden Filistinli sayısı 8 bini aşarken Birleşmiş Milletler, Gazze'deki kayıpları "toplu cezalandırma" olarak niteledi. Ölenlerin yüzde 70'inin kadın ve çocuk olduğunu açıkladı. Cebaliye'deki mülteci kampı İsrail tarafından vuruldu. İşte çatışmanın 25. gününde dakika dakika yaşananlar...

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... İsrail Gazze'de mülteci kampını vurdu. Çok sayıda ölü ve yaralı var. İsrail- Hamas çatışmasında 25. gün
AA

21.07

İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, İsrail ordusunun abluka altındaki Gazze Şeridi’ndeki kara operasyonlarında "önemli başarı elde ettiğini ancak ağır bir bedel ödediğini" açıkladı.

17:40

İsrail'in Gazze'deki Cebaliye mülteci kampına saldırı düzenledi. Her biri bin kg ağırlığında 6 bomba atıldı! Gazze'deki Sağlık Bakanlığı saldırıda ilk belirlemelere göre 100 kişi hayatını kaybettiğini duyurdu. 

16.02

Dünya Sağlık Örgütü: Gazze'deki kanser tedavi merkezinin (Türk-Filistin Dostluk Hastanesi) etrafındaki hava saldırıları son derece endişe verici. Bu gerçekten ölüm kalım meselesi.

15.45

İsrail saldırılarında can kaybı 8 bin 525’e yükseldi, kayıp sayısı ise 2 bin.

14.30

İsrail ordusu, "Hamaslı bir komutana" suikast düzenlediğini duyurdu

13.01

UNICEF: Gazze'de artan çocuk ölümlerinden endişe duyuyoruz. Gazze, çocuklar için bir mezarlığa dönüşüyor.

12.31

Filistinliler için yardım ve barınak sağlayan Birleşmiş Milletler kurumu UNRWA, Gazze’deki İsrail’in saldırılarında hayatını kaybeden BM personelinin sayısının 64’e ulaştığını belirtip, Samir adlı bir personelinin, eşi ve 8 çocuğuyla birlikte hayatını kaybettiğini duyurdu.

12.30

 İsrail güçleri işgal altındaki Batı Şeria'da biri çocuk 2 Filistinliyi öldürdü.

11.14

İsrail'in günlerdir bombaladığı Gazze Şeridi'nde, henüz bir yaşını doldurmamış 133 bebek öldü.

08.55

İsrail güçleri, Hamas Siyasi Büro Başkan Yardımcısı Salih el-Aruri'nin Ramallah'ın kuzeyindeki Arura beldesindeki evini, patlatıcılar kullanarak yıktı.

05.14

Gazze hükümeti açıkladı: İsrail ordusunun 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne 18 bin ton bomba attığı, bunun İkinci Dünya Savaşı'nda Hiroşima'ya atılan bombanın bir buçuk katı gücünde olduğu belirtildi.

04.27

 İsrail savaş uçaklarının, gece boyunca Gazze Şeridi'ndeki hastanelerin çevresini vurmaya devam ettiği belirtildi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın hastane kaynaklarından derlediği bilgilere göre, Gazze'nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi, Filistin Kızılayı tarafından yönetilen kentin batısındaki Kudüs Hastanesi, güneydeki Gazze Avrupa Hastanesi ve Türkiye-Filistin Dostluk Hastanesi çevresindeki evler İsrail uçaklarının hedefi oldu.

04.08

İsrail savaş uçakları ve topçularının gece boyu Gazze'nin tüm bölgelerini bombalaması sonucu çok sayıda kişinin öldüğü bildirildi.

Filistin haber ajansı WAFA'nın Gazze'deki yerel basın kaynaklarından aktardığı habere göre, Gazze'nin orta kesimlerindeki Zevayde bölgesindeki Tıp Merkezi Hizmetleri yakınındaki Ebu Şemmale ailesine ait evin hedef alınması sonucu en az 15 kişi hayatını kaybetti.

03.20

Hamas Hareketinin askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze'nin güneyinden sızan İsrail güçleriyle çatıştığını duyurdu.

Kassam Tugaylarının Telegram sayfasından yapılan açıklamada, "Savaşçılarımız düşman güçlerine karşı patlayıcılar ve otomatik silahlarla savaşıyor, Yasin 105 roketleriyle 4 askeri aracı hedef aldık." ifadeleri kullanıldı.

02.51

İsrail ordusu, kısa süre önce Lübnan'daki Hizbullah'a ait bazı noktaları hedef aldığını duyurdu.

İsrail ordusundan yapılan açıklamada, savaş uçaklarıyla Hizbullah tarafından kullanılan bazı noktaların vurulduğu belirtildi.

01.42

Birleşmiş Milletler (BM), Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Ajansı (UNRWA) Genel Komiseri Philippe Lazzarini, Gazze’deki İsrail saldırılarında son üç haftada öldürülenlerin yüzde 70’inin çocuklardan ve kadınlardan oluştuğunu belirtti.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin