Son Dakika... Hrant Dink'in katili Ogün Samast 16 yıl 10 ay sonra tahliye edildi. Yargıtay 22 yılı aşkın hapis cezasını onamıştı

Gazeteci Hrant Dink'in katili Ogün Samast tahliye edildi.  16 yıl 10 aydır cezaevinde bulunan Samast’ın cezası bir yıl önce iyi halinden dolayı koşullu salıverme kapsamında dolmuştu. Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 20112'de Samast'a, "tasarlayarak öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak" suçlarından verilen 22 yıl 10 ay hapis cezasını onamıştı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Hrant Dink'in katili Ogün Samast 16 yıl 10 ay  sonra tahliye edildi. Yargıtay 22 yılı aşkın hapis cezasını onamıştı

 Samast cezaevi yönetimince deneme aşamasında tutuluyordu.

Kişisel gelişimi için yapılan gözlemlerde iyi hali olduğu gözlenen Samast için koşullu salıverme şartlarını taşıdığına kanaat getirilerek tahliye kararı verildi.

Samast, şubat ayından bu yana cezasını çektiği Bolu F Tipi Cezaevi’nden saat 19:50’de tahliye edildi. Samast’ın cezaevi çıkışında ailesi karşıladı.

NE OLMUŞTU?

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink öldürülmeden önce günlerce hedef gösterilmişti. Dink, 19 Ocak 2007’de Ogün Samast tarafından gazetesinin önünde silahla vurularak öldürülmüştü.

Samast, cinayeti işlediği tarihte 17 yaşındaydı. İlk sorgusunda cinayeti kabul ettiğini ancak pişman olmadığını belirten Samast, suikastı Yasin Hayal’in talimatı üzerine işlediğini de söylemişti.

Samast’ın ifadelerinin ardından Hayal de gözaltına alınmıştı. Hayal de ifadesinde cinayeti Erhan Tuncel ile birlikte planladığını itiraf etmişti. Yakalanan Tuncel’in bir dönem Trabzon Emniyet Müdürlüğü için muhbirlik yaptığı ortaya çıktı.

22 YIL 10 AY HAPİS CEZASINI YARGITAY ONAMIŞTI

Samast, Temmuz 2011'de çıkan kararda, "tasarlayarak adam öldürmek" ve "ruhsatsız silah bulundurmak" suçlarından 22 yıl 10 hapis cezası aldı. Ancak ana davada sanıkların tamamı "silahlı terör örgütü üyeliği" suçundan beraat etti.

Dink ailesinin avukatı Fethiye Çetin, karar duruşmasının ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, "Cinayetin üzerinden beş yıl geçti. Hrant Dink ne derdi bu karar için: 'Bizimle dalga geçiyorlar.' Dalganın en büyüğünü meğer en sona saklamışlar. Meğer Hrant Dink bütün planlı eylemlerden değil, 3-5 kendini bilmez tarafından öldürülmüş. Burada örgüt yokmuş. Bu kadarını beklemiyorduk" dedi.

Yargıtay 1. Ceza Dairesi, 20112'de Samast'a, Dink'i tasarlayarak öldürmek ve ruhsatsız silah taşımak suçlarından verilen 22 yıl 10 ay hapis cezasını onamıştı.

Kaynak: DHA
Etiketler Samast Dink tahliye
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin