Son Dakika Hamas iki ABD'li esiri serbest bıraktığını açıkladı: Katar'ın çabalarına yanıt verdik

Hamas'a bağlı Kassam Tugayları "Katar'ın çabalarına yanıt olarak iki ABD'li esiri (anne ve kızı) insani gerekçelerle serbest bıraktıklarını duyurdu. İsrail, Hamas’ın, esir tuttuğu ABD vatandaşı anne ve kızı serbest bıraktığını doğruladı. Hamas üyeleri 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyinde düzenledikleri şafak baskınında en az 200 kişiyi rehin almıştı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika Hamas iki ABD'li esiri serbest bıraktığını açıkladı: Katar'ın çabalarına yanıt verdik

Kassam Tugayları: Katar'ın çabalarına yanıt olarak iki ABD'li esiri (anne ve kızı) insani gerekçelerle serbest bıraktık.

Joe Biden'dan açıklama

ABD Başkanı Joe Biden, İsrail ordusunun hava saldırılarına yoğun şekilde devam ettiği Gazze Şeridi’nde Hamas tarafından esir tutulan 2 ABD’linin serbest bırakılmasına ilişkin açıklama yaptı.

Biden, “Bugün, Hamas tarafından esir alınan 2 ABD’linin serbest bırakılmasını sağladık” dedi. Biden, serbest bırakılan vatandaşların ABD hükümetinin tam desteğine sahip olacağını vurguladı. Biden, “Hamas tarafından esir tutulan ABD vatandaşlarının serbest bırakılması için gece gündüz çalışıyoruz. Başkan olarak, esir tutulan ABD’lilerin güvenliğinden daha yüksek bir önceliğim yok” şeklinde konuşarak, Katar hükümetine ve İsrail hükümetine esirlerin serbest bırakılması için yapılan çalışmalara ortak olduklarından dolayı teşekkür etti.

İsrail Savunma Kuvvetleri Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, Hamas’ın, esir tuttuğu ABD vatandaşı anne ve kızı serbest bıraktığını doğruladı.

Ne olmuştu?

Hamas'a bağlı silahlı kişiler 7 Ekim'de Gazze Şeridi'nden İsrail'in güneyindeki topluluklara ve askeri üslere düzenledikleri şafak baskınında en az 200 kişiyi rehin aldı ve yaklaşık 1.400 kişiyi öldürdü.

İsrail buna Gazze'yi hava saldırılarıyla vurarak ve binlerce kişiyi öldürerek karşılık verdi ve Hamas'ı yok ederek rehineleri kurtarmak için harekete geçeceğini söyledi.

İsrail, yerleşim bölgesinin çevresine tanklar ve askerler yığdı ve Filistinlilere beklenen kara harekâtından önce Gazze'nin kuzeyini boşaltmaları çağrısında bulundu.

Hamas rehinelerin İsrail hapishanelerinde tutulan yaklaşık 6,000 Filistinliyle takas edilebileceğini öne sürdü.

Son Dakika Hamas iki ABD'li esiri serbest bıraktığını açıkladı: Katar'ın çabalarına yanıt verdik - Resim : 2

 

Kaynak: A.A
Etiketler Hamas esir Katar
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin