Son dakika haberi... Şanlıurfa'da 6 katlı bina çöktü

Son dakika haberine göre Şanlıurfa Bahçelievler Mahallesi'nde bir bina yıkıldı. Olay yerine hemen ekipler sevk edildi. Enkaz üzerinde çalışma yapılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, enkazdan ses alındığını söyledi. Şanlıurfa Valisi Ayhan ise yaralanarak hastaneye kaldırılan bir vatandaşın hayati tehlikesi olmadığını belirtti.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika haberi... Şanlıurfa'da 6 katlı bina çöktü

Son dakika haberine göre Şanlıurfa Bahçelievler Mahallesi'nde bir bina yıkıldı. Olay yerine hemen ekipler sevk edildi. Enkaz üzerinde çalışma yapılıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, enkazdan ses alındığını söyledi. Şanlıurfa Valisi Ayhan ise yaralanarak hastaneye kaldırılan bir vatandaşın hayati tehlikesi olmadığını belirtti.

Şanlıurfa'da 6 katlı olduğu belirtilen bir bina yıkıldı, bölgeye ekipler sevk edildi. Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerden etkilenen kentte Haliliye ilçesindeki bir bina çöktü.

Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçleri sevk edildi. Bazı kişilerin yaralı çıkarıldığı enkazda arama kurtarma çalışmaları sürüyor.

HAYATİ TEHLİKESİ YOK

Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan olayla ilgili yaptığı açıklamada yaralanan bir kişinin hastaneye kaldırıldığını söyledi "Vatandaşımızın hayati tehlikesi yok. Bir kişinin daha enkazda olma ihtimaline karşı çalışma yapılıyor." dedi.

Ağır hasarlı bina ile ilgili gerekli önlemlerin alınmış olduğunu dile getiren Ayhan, "Hukuki süreç olduğu için hemen yıkılma imkanı yok. Mutlaka bir önlem alınmıştır ama vatandaşlarımıza uyarıları dinletmekte zorluk yaşıyoruz. İkazlar yapıldı, suları elektrikleri kesildi. Bu konuda daha duyarlı olmamız gerektiğini gösteriyor." ifadelerini kullandı.

ENKAZDAN SES ALINDI

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül de NTV'ye yaptığı açıklamada, enkazdan bir ses alındığını söyledi. Binanın öncesinde boşaltılmış olduğunu dile getiren Beyazgül, "Bina yıkılacak binalar arasındaydı. Etrafındaki binalar da ağır hasarlı. Binaya giriş yasaklanmıştı." dedi.

Yıkım için yasal prosedürlerin beklendiğini belirten Beyazgül, "Yasal süreçlerin tamamlanmasının ardından yıkılacaktı. Çevresindeki binalar boşaltılmış durumda. Hasarlı binaların olduğu yere güvenlik bantları çekilmişti." diye konuştu.

"BİNA KAPALIYDI KİMSE YOKTU"

CHP Şanlıurfa Milletvekili Aziz Aydınlık, gazetecilere, depremden sonra binanın tamamen boşaltıldığını ve binada kimsenin olmadığını belirterek, "Bina ağır hasarlıydı ve etrafı çevrilmişti ama binada su kaçağı varmış, ekipler onu kontrole gelmiş galiba. Belediye personeli çıkmış, onlarda bir şey yok ama binadan sesler geliyor. Bu yüzden çalışmalar yapılıyor. İnşallah en kısa zamanda o kişiye ulaşılır." diye konuştu.

Aydınlık, binada parti üyesi kimsenin olup olmadığıyla ilgili bir soru üzerine "Bina zaten kapalıydı, o yüzden kimse yoktu. Kimler vardı bilmiyoruz." ifadelerini kullandı.

BAKAN NEBATİ: HER İHTİMALE KARŞI ARAMA KURTARMA FAALİYETLERİNE BAŞLANMIŞTIR

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 6 katlı binanın yıkıldığı bölgeye, AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleriyle güvenlik güçlerinin ivedilikle sevk edildiğini ve her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine başlandığını bildirdi.

Nebati, sosyal medya hesabından, Şanlıurfa'nın Haliliye ilçesinde çöken 6 katlı binaya ilişkin paylaşımda bulundu.

Söz konusu ilçede daha önce ağır hasarlı olarak belirlenerek tahliye edilen 6 katlı binanın çöktüğünü ifade eden Nebati, şunları kaydetti:

"Bölgeye AFAD, itfaiye, UMKE, sağlık ekipleri ile güvenlik güçlerimiz ivedilikle sevk edilmiş olup her ihtimale karşı arama kurtarma faaliyetlerine başlanmıştır. Haliliye ilçemize ve Şanlıurfalı hemşehrilerimize bir kez daha geçmiş olsun. Bu süreçte, hasarlı ve riskli binalardan uzak durulması, yüreğimizi yakan yeni can kayıplarına engel olabilmemiz için büyük önem arz ediyor."

VALİ AYDIN: BİR İZE RASTLANMADI

Vali Salih Ayhan, sosyal medya hesabından yaptığı son paylaşımda, enkaz kaldırılana kadar arama çalışmalarının süreceğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Haliliye ilçemizde ağır hasarlı olan ve tahliye ettiğimiz 6 katlı bina çökmüştür. Ekiplerimiz enkazda çalışıyorlar, çok şükür bu saate dek enkazda vatandaşımız olduğuna dair bir ize rastlanmadı. Her ihtimale karşı, arama faaliyetlerimiz enkaz kaldırılana kadar sürdürülecektir."

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin