Son dakika haberi... Bolu'da korkutan deprem: Çevre illerden ve İstanbul'dan da hissedildi; AFAD büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Bolu merkezli bir deprem gerçekleşti. Bolu'da meydana gelen deprem Sakarya ve İstanbul'dan da hissedildi. Deprem sonrası hem AFAD Başkanı Sezer hem de Bolu Valiliği açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Son dakika haberi... Bolu'da korkutan deprem: Çevre illerden ve İstanbul'dan da hissedildi; AFAD büyüklüğünü 4.8 olarak açıkladı

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre Bolu merkezli bir deprem gerçekleşti.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, merkez üssü Bolu olan 4,8 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi. Depremin 8,13 kilometre derinlikte olduğu belirlendi.

 KANDİLLİ'YE GÖRE 4.7 BÜYÜKLÜĞÜNDE

Bolu Merkez'de meydana gelen depremi Kandilli Rasathanesi de duyurdu. Kandilli Rasathanesi, depremin büyüklüğünü 4.7 olarak açıkladı.

AFAD: SAHA TARANIYOR

Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Yunus Sezer, Bolu merkezde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmadığını bildirdi.

Sezer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bolu ilimizde meydana gelen 4,8 büyüklüğündeki deprem sonrasında, an itibarıyla olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmektedir. Bölgedeki vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimi sunarım." ifadelerini kullandı.

'MARMARA DEPREMİNİ TETİKLEMESİ SÖZ KONUSU DEĞİL'

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Deprem ve Risk Azaltma Genel Müdürü Orhan Tatar da Bolu'daki 4,8 büyüklüğündeki depreme ilişkin, "Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir." dedi.

Tatar, bu tür çok kısa uzanıma sahip olan faylar üzerinde ve bu büyüklükte oluşan depremlerin, başka depremleri tetiklemeyeceğini belirterek, "Bu büyüklükteki depremlerin, İstanbul'un güneyinde Marmara Denizi'nin içinden geçen fayları tetiklemesi söz konusu değildir." diye konuştu.

BOLU VALİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

Bolu Valiliğinin sosyal medya hesabında yer alan paylaşımda, "İlimizde saat 13.55'te 4,8 büyüklüğünde meydana gelen deprem sonrası tüm ekiplerimiz sahada tarama çalışmalarına ivedilikle başlamış olup şu ana kadar resmi makamlara iletilen herhangi bir olumsuzluk bulunmamaktadır. Depremi hisseden tüm vatandaşlarımıza geçmiş olsun." ifadelerine yer verildi.

İSTANBUL VALİSİ YERLİKAYA: OLUMSUZ BİR DURUM YOK

​​​​​​​İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, Bolu'da meydana gelen 4,8 büyüklüğünde deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmadığını bildirdi.

Vali Yerlikaya, Twitter'dan yaptığı açıklamada, saat 13.55'te Bolu merkezli, AFAD verilerine göre 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini kaydederek, "Deprem nedeniyle İstanbul'da herhangi bir olumsuz durum ihbarı alınmamıştır. Allah, ülkemizi ve milletimizi tüm afetlerden korusun." ifadelerini kullandı.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin