Son Dakika... Fırtına Türkiye'yi vurdu. Ali Yerlikaya açıkladı: 9 vatandaşımız hayatını kaybetti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, hafta sonu Türkiye'de yaşanan fırtına nedeniyle meydana gelen sel felaketlerinde toplamda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Fırtına Türkiye'yi vurdu. Ali Yerlikaya açıkladı: 9 vatandaşımız hayatını kaybetti
AA

Zonguldak açıklarında batan kuru yük gemisinde bir denizcinin cansız bedenine ulaşıldı. 11 kişiyi arama çalışmaları sürüyor. Öte yandan Batman ve Diyarbakır ve Zonguldak'ta etkili olan sağanak yağmur sonrası meydana gelen selde 8 kişi hayatını kaybetti.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada toplamda 9 vatandaşın hayatını kaybettiğini açıkladı.

Aşırı yağışlar ve fırtınanın vurduğu Zonguldak'ta incelemelerde bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, bugün ikinci kez yaptığı basın toplantısında "Şu ana kadar sel, fırtına ve sağanak yağışlarda 9 vatandaşımızın vefat ettiğini üzerek ifade etmek istiyorum." dedi. 

GELEN İHBARLAR

Yerlikaya, "Zarar gören araç sayımız 4 ilde 16 ve şu ana kadar 16 ilimizde 7 bin 17 görevli arkadaşımız var. 4 ilde 109 vatandaşımız yapılan ihbarlar üzerine arkadaşlarımız tarafından kurtarıldı" dedi. Yerlikaya, şu ana dek 16 ilde 1611 ihbar geldiğini; 65 çatı uçması, 270 ağaç devrilmesi, 102 su basması ve 1150 diğer olayın bildirildiğini söyledi.

HALEN İRTİBAT KURULAMADI

Rusya'dan İzmir Aliağa Limanı'na yük taşıyan bir gemi fırtına nedeniyle Ereğli Limanı'na sığınmış, daha sonra tekrar denize açılınca irtibat kesilmişti. Bakan Yerlikaya, "Olumsuz hava ve deniz koşulları nedeniyle İzmir'e gitmek üzere limandan ayrılan Türk bayraklı 'Kafkametler' adlı kuru yük gemisi, sürüklenerek mendireğe çarpmak suretiyle batmıştır. Gemide bulunan 12 Türk mürettebat ile halen irtibat kurulamamıştır" dedi. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin