Son Dakika... Devlet Bahçeli'den beklenen açıklama geldi. Bahçeli'den 50+1 çıkışı: İşi bitince buruşturulup atılacak...

MHP lideri Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında konuştu. Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "Yüzde 50+1'in değişmesi isabetli olur" açıklamasına yanıt verdi. "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Devlet Bahçeli'den beklenen açıklama geldi. Bahçeli'den 50+1 çıkışı: İşi bitince buruşturulup atılacak...
AA

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Almanya'dan dönüşte Cumhurbaşkanlığı seçiminde uygulanan 50+1'in değişmesi yönünde açıklamaları olmuştu.

Bu sözler sonrası Cumhur İttifakı ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ne diyeceği merak ediliyordu. Partisinin grup toplantısında konuşan Bahçeli, 50+1 tartışmalarıyla ilgili açıklamalar yaptı. "Yeni sistem tek kullanımlık işi bitince kenara atılacak reçete değildir" diyen Bahçeli, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin huzur ve barış iradesinin temel harcıdır. Aksayan yönler varsa mutabakatla düzeltilmelidir" dedi.

BAHÇELİ'NİN KONUŞMASINDAN ÖNE ÇIKANLAR 

Milli iradenin takdiriyle kabul edilen Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne gölge düşürmek milletimize saldırıdır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi işi bitince buruşturulup bir köşeye atılacak tek kullanımlık konjonktürle reçete hiç değildir.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi, Türk milletinin huzur ve barış iradesinin temel harcıdır. Aksayan yönler varsa mutabakatla düzeltilmelidir.

50+1 İLE İLGİLİ GÖRÜŞÜMÜZ SABİTTİR

Cumhurbaşkanımız Almanya'dan dönerken yeni sistemin ana omurgası olan yüzde 50+1 ile ilgili açıklamalar yapmıştı. Cumhurbaşkanımızın tespit ve değerlendirmeleri tutarlı ve anlamlıdır. Bizim geçmişten bugüne kadar yaptığımız açıklamalar bellidir ve hiç değişme göstermemiştir.

"BELEDİYE BAŞKANI, MUHTAR SEÇMİYORUZ"

Dikkat buyurunuz milletvekili belediye başkanı seçmiyoruz muhtar seçmiyoruz! Cumhurbaşkanını seçiyoruz. Bizim görüşümüz bellidir, hiç değişme göstermemiştir. MHP olarak dün ne demişsek bugün de aynı görüşteyiz.

"SİYASİ HAYATIMIZ BOYUNCA HİÇ KİMSENİN SIRTINA BİNMEDİK"

Bazı gereksizler AK Parti, MHP'yi sırtından atacak mı? diyerek anlamsız aşağılık yazılar yazıyor. Burayı dikkatle dinleyin! Siyasi hayatımız boyunca hiç kimsenin sırtına binmedik! Onun bunun sırtından geçiren keneler bizi anlayamaz. Yük aldık yük olmadık. Şikayet etmedik.
Kabineye bakan vermedik doğrudur, bu kabine Cumhuriyetin kabinesidir. Sefasına değil gerekirse cefasına talibiz. MHP yancı değildir ufakcı değildir. İkbale meraklı değildir.

Sayın Cumhurbaşkanımızla diyalogumuz hasbidir harbidir haysiyetlidir, hak severlik üzerinedir, saygı ve sevgi temellidir hiç kimse de aramıza giremeyecektir.

Burayı dikkatlice dinleyin, kiminle istiyorsa görüşüp temas kurmasına destek verdik hatta partimizden ihraç edilen bir şahısla bile aynı kareye girmeye içimiz acısa bile ses çıkarmadık. Sanıyorum herkes mesajı aldı ve anladı. Ne diyeceğimi merak edip karmaşa ve kavga bekleyenler külahı kafalarına ters giyerek arkalarına bakmadan nifak mevzilerine tekrar geri dönmek zorunda kaldı. Bu gafillere diyorum ki buradan size ekmek çıkmaz, dedikodu çarkınız bize sökmez. Altı tane televizyon ve konuşmacıları sözüm size kuş beyinlerinizle Cumhur’u çatlatmaya kabiliyetiniz yetmez.

ÖZGÜR ÖZEL'E EKREM İMAMOĞLU GÖNDERMESİ

CHP Genel Başkanı’nın operaya HEDEP’lerle birlikte katılması, sahne alan sözde bir sanatçının elini öpmesi utanç verici bir ayıp ve rezalettir. Eğer eli öpülecek hanımefendiler arıyorsanız Meclis’teki AK Parti ve MHP grubuna bakın her hanım eli öpülecektir. Öpülecek eli tanımayanların milletten tekme yemeleri muhakkaktır. CHP gerçekten sömürgeleşmiş vesayet zincirine kurulmuştur.

İYİ PARTİ'DEKİ İSTİFALAR

İYİ Parti'nin şu anki hali tabii ki bizi ilgilendirmiyor. Eden kendisine eder, yapan bulur ve çeker, unutma, kazanmak koca bir ömür ister, kaybetmeye ise anlık gaflet yeter. Para pul işlerinin takdirini İYİ Parti'ye oy verenlerin vicdanına havale ettiğimizi ifade ediyorum.  

AKŞENER'İN 'POLİS MÜDÜRLERİ' İDDİASI

İYİ Parti'nin dalgalı hali bizi ilgilendirmiyor. Herkes kalbinin ekmeğini yer. Bu iddianın ispatlanması onur meselesidir. Otellerinde fuhuş yaptıran polis müdürleri kim ya da kimlerdir. Açıklaması gerekmektedir. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin