Son Dakika... CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ilk olarak tv100'e konuştu. Tüm süreci açık açık anlattı

4 Kasım Cumartesi günü yapılan CHP 38'nci Kurultayı'nda partinin yeni genel başkanı olarak seçilen Özgür Özel ilk demecini tv100'e verdi. Merak edilen tüm soruları yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel ilk olarak tv100'e konuştu. Tüm süreci açık açık anlattı
AA

Özgür Özel, CHP Genel Başkanı olarak ilk televizyon demecini tv100'e verdi.

tv100 editörü Betül Araz'ın sorularını yanıtladı. Araz merak edilen her şeyi sordu. Özgür Özel tüm süreci anlattı.

PARTİYİ EKREM İMAMOĞLU MU YÖNETECEK YORUMLARI...

Özel, CHP'yi Ekrem İmamoğlu'nun yöneteceği iddialarına yanıt verdi.

Şöyle konuştu: 

CHP'nin kurultayları genel başkanını seçer. Böyle bir tanımlamayı ne Ekrem bey ne de ben kabul ederim. Omuz omuza mücadele vereceğiz bunun dışındaki yorumları nezaketsizlik kabul ederim. Hem Türkiye'yi hem yerel seçimleri kazanacağız.

KURULTAY GÜNÜ SELVİ KILIÇDAROĞLU İLE NELER YAŞANDI?

Kurultay salonunda Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile Özgür Özel arasında yaşanan gerilim dikkatleri çekmişti. Özel bu konuyla ilgili şunları söyledi:

Selvi hanım elini uzattı, kendine doğru çekti. Bir tek şu doğru olmadı dedi. Neydi efendim dedim. 39 vekil olayı dedim. Ben bunu bilmiyordum kararın ertesi sabahı öğrendim dedim. O da tamam dedi. Ben de elini öptüm.

PARTİDEN İHRAÇ EDİLENLER GERİ DÖNECEK Mİ?

Özellikle Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan olmak üzere partiden ihraç edilenlerin CHP'ye dönüş yolunun açılması bekleniyor. Özel de bu konuda olumlu düşündüğünü beyan etti. 

"Partiden ihraç edilenlere af gelecek mi? Ben partimizin 100. yılında bir af çıkarılması gerektiğini düşünüyorum ama bunun Parti Meclisi düzenler. Kamuoyu vicdanını rahatsız etmeyen bir af çıkması gerektiğini düşünüyorum" ifadelerini kullandı. 

KILIÇDAROĞLU'NUN KURMAYLARINA ELEŞTİRİ

Kurultay'da Özel'in adaylık konuşmasından sonra Kılıçdaroğlu yanıt vermek için yeniden kürsüye çıkmıştı. Özel bu hareketin doğru olmadığını belirtti. "Ben kurmayı olsaydım" izin vermezdim dedi, sözlerini şöyle sürdürdü: 

Ben olsam adaylık konuşmam sonrası cevap vermezdim. Ben genel başkana yıllarca yakın biriydim. O an olsam cevap vermemesi gerektiğini söylerdim. Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında kurmay aklı olmadığını gösteriyor bu durum.

KAZANACAĞIMI ANLADIM

Özgür Özel, kurultay salonuna girdiği ilk anda coşkuyu gördüğünü ve kazanacağını o an anladığını ifade etti. Fakat delege üzerinde genel merkez baskısının olduğunu da belirtti.

Şöyle konuştu: 

Ben ilk turda alacağımı düşünüyordum ama genel merkez baskısı sürdü. İkinci turda delege genel merkeze partime sahip çıkıyorum dedi.

Ben kurultay salonuna girdiğim dakikadan itibaren kazanacağımı anladım. Biz bu kurultayı kazanacağız dedim.

 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin