Son Dakika... CHP'de yeni dönem başladı. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını da görevi de devraldı

CHP'de devir teslim günü geldi. Partinin yeni başkanı Özgür Özel mazbatasını aldı. Mazbatayı almasının ardan CHP Genel Merkeze giden Özgür Özel, görevi CHP'nin 7'nci başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devraldı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... CHP'de yeni dönem başladı. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını da görevi de devraldı
AA

4 Kasım tarihinde gerçekleştirilen 38''inci CHP Olağan Kurultayı'nda 812 oy ile CHP genel başkanı seçilmişti.

Partinin 8'inci başkanı olan Özgür Özel bugün mazbatasını aldı.

Özel, TBMM’deki makam odasında mazbatasını aldı.

Özel mazbatasını alırken yanından CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır vardı.

Burada açıklamalarda bulunan Özel, "Mustafa Kemal'den başlayarak İsmet İnönü, Bülent Ecevit'in genel başkanlarımızın fotoğrafları var. 8 yıldır partimi grup başkan vekili olarak temsil ettim. Bu odada CHP'nin 8. Genel Başkanı olarak mazbatayı almış olmak büyük bir onur. 8 yılın sonundan CHP Genel Başkanı olduysak siz parlamento muhabirlerinin Türkiye'ye aktardıklarınızla oldu" ifadelerini kullandı.

Özel saat 17.00 itibarıyla CHP Genel Merkezi'ne geldi.

Kemal Kılıçdaroğlu, Özel’i tören öncesi Genel Merkez kapısında karşıladı. Özel ve Kılıçdaroğlu'na partililerin ilgisi yoğun oldu.

Son Dakika... CHP'de yeni dönem başladı. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını da görevi de devraldı

Basına kapalı olarak, makamın bulunduğu 12'nci katta gerçekleşen devir- teslim yaklaşık 1 saat sürdü. 1 saatin ardından bulundukları yerden inen Özel ve Kılıçdaroğlu, partililer tarafından alkışlarla karşılandı.

Son Dakika... CHP'de yeni dönem başladı. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını da görevi de devraldı - Resim : 2

Özel, Kılıçdaroğlu'nu CHP Genel Merkezi'nden uğurladıktan sonra basın açıklamasında bulundu.

Son Dakika... CHP'de yeni dönem başladı. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını da görevi de devraldı - Resim : 3

Özel, "Yukarıda genel başkanımızla birlikte partimizin kamerası ve fotoğrafçısıyla sizlere aktarılmak üzere ikimizin de devir teslim görüntüleri ve mesajlarını kaydettiler. Ömer ve Meriç Bey tarafından 15 dakika içinde her ikimizin ağzından merak ettiğiniz her şeyin cevabını verdiğimiz açıklamamız olacak. Genel başkanımızla bir saat süren görüşme yaptık. Bir CHP genel başkanının bilmesi gerekenleri görevi devreden genel başkan sıfatıyla bana aktardı, önemli öğütleri oldu. Bundan sonra da her kritik konuda karşılıklı istişare yapma konusunda mutabık kaldık. Kendisi partinin bundan sonraki başarısı için yapılması gereken katkıları ve kendi yapacağı katkıları ifade etti" dedi.

Son Dakika... CHP'de yeni dönem başladı. CHP'nin yeni genel başkanı Özgür Özel mazbatasını da görevi de devraldı - Resim : 4

AYM'YE ÇAĞRI YAPARKEN İPTAL İSTEMİNİN REDDEDİLDİĞİNİ ÖĞRENDİ

Özel konuşmasında AYM'nin bugün görüştüğü sansür yasasına ilişkin açıklama yaparken; AYM'nin iptal istemini reddettiğini parlamento muhabirlerinden öğrendi.

Özel şunları söyledi:

"Parlamentoya güç kazandırmaya, ana muhalefet olarak üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Türkiye'nin bütün kurumları yıpranırken, elbette sorunlar var. Yine de herkes kendi görevini yapan kurumlar burada. Bugün AYM'nin sansür yasasını görüşüyor olması son derece kıymetli. Sansür yasasının iptal edilmesini istiyoruz. Ret mi edildi? Tabi bu çok kötü bir karar. Bu Türkiye'de bundan sonra gazeteciler için ve muhalefet için işlerin daha zor olduğu bir aşama. Bundan sonra gazetecilerin hapse atılması gibi meselelerde, daha dirençli olacağız.

Yapılacak ilk PM toplantısında sansür yasasına da yer vereceğiz."

KEMAL KILIÇDAROĞLU KAPIDA KARŞILADI 

Saat 17.00'de CHP Genel Merkezi'nde Özel ile Kılıçdaroğlu bir araya geldi.

Özel, parti genel merkezinde düzenlenen törenle görevi Kemal Kılıçdaroğlu'ndan devraldı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin