SON DAKİKA!!! Çetin Doğan tutuklandı!

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan emekli Orgeneral Çetin Doğan, bugün teslim olduğu Muğla Adliyesi'nde tutuklandı. Doğan, daha sonra Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Aynı dava kapsamında yakalama kararı çıkarılan dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de, adliyede verdiği ifadenin ardından cezaevine gönderildi.

Google Haberlere Abone ol
SON DAKİKA!!! Çetin Doğan tutuklandı!

28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan 14 kişiden biri olan emekli Orgeneral Çetin Doğan, bugün teslim olduğu Muğla Adliyesi'nde tutuklandı. Sağlık kontrolünden geçirilen Çetin Doğan daha sonra Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

Bugün akşam saatlerinde Muğla'nın Bodrum ilçesindeki evinden korumaları eşliğinde çıkan emekli Orgeneral Çetin Doğan, iki araç ile Cumhuriyet Mahallesi'ndeki ikametinden Bodrum Adliyesi'ne giderek teslim oldu. Daha sonra adliyeye gelen polis ekipleri tarafından teslim alınan Çetin Doğan, hastaneye götürülerek sağlık kontrolünden geçirildi.

Çetin Doğan daha sonra Muğla Cezaevi'ne gönderildi.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından çıkarılan yakalama kararı, infaz savcılığı tarafından emniyete talimat olarak gönderilmesinin ardından emekli Orgeneral Çetin Doğan, bugün Adliyeye giderek teslim oldu. Doğan, sağlık kontrolüne giderken yaptığı konuşmada, önce "Adalete teslim oluyorum" dedi. Ardından ise "Efendim sözün bittiği yerdeyiz. Her şey ortada. Elbette bunun sonu gelecek. Ama bu sanıyoruz ki bu yüz karası bir şey. Türk Adaleti için yüz karası bir şey" ifadelerini kullandı. Hazırlıklı geldiği görülen Çetin Doğan'ın valizleri hastane çıkışı kendisini cezaevine nakledecek olan araca yüklendi. Çetin Doğan'ı teslim alan polis ekipleri teslim etmek üzere Muğla Cezaevi'ne götürdü.

Çevik Bir de cezaevinde

28 Şubat davasında cezası kesinleşen bir diğer sanık Çevik Bir hakkında da yakalama kararı vardı. 14 sanıktan biri olan dönemin Genelkurmay 2'nci Başkanı Emekli Orgeneral Çevik Bir de, adliyede verdiği ifadenin ardından Muğla Cezaevi'ne gönderildi. Cezası kesinleşmiş hapis cezası kapsamında yakalanan Jandarma Genel Komutanlığı Harekat Başkanı emekli korgeneral Hakkı Kılınç da Antalya'nın Manavgat ilçesinde gözaltına alındı. Kılınç, Emniyetteki işlemlerinin ardından Alanya L Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumuna gönderildi. Öte yandan haklarındaki hapis cezası kesinleşen 14 kişiden Ankara'da bulunan Cevat Temel Özkaynak, Erol Özkasnak, Fevzi Türkeri ve Yıldırım Türker, ceza infaz kurumuna gönderildi.

Etiketler çetin doğan
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin