SON DAKİKA! BAŞBAKAN, AÇTIĞI DAVALARI GERİ ÇEKTİ

Seçim sonrasında yaptığı "balkon konuşması"nda helalleşme isteyen Başbakan Erdoğan ilk adımı attı ve seçim sürecinde siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı davaları geri çekti.

Google Haberlere Abone ol
SON DAKİKA! BAŞBAKAN, AÇTIĞI DAVALARI GERİ ÇEKTİ

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, seçim sürecinde siyasetçi ve köşe yazarlarına açtığı davaları geri çektiğini açıkladı.


AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Çelik, TVNET televizyonunda katıldığı canlı yayında, gündemdeki konulara ilişkin soruları yanıtladı.


"Sayın Başbakan'ın helalleşme lafının sözde kalmaması için bir adım daha belki atılması gerekiyordu. Dün onu Sayın Başbakanımızla da uzun boylu müzakere ettik ve Sayın Başbakanımız bir karara vardı.


Sayın Başbakanımız, propaganda döneminde, seçim kampanyaları döneminde diğer siyasi parti liderlerinin kendisine yönelik kişilik haklarına saldırı anlamına gelebilecek sözlerinden dolayı davalar açtı, Sayın Kılıçdaroğlu'na, Sayın Bahçeli'ye, sayın Namık kemal Zeybek'e davalar açtı. Sayın Başbakanımız, balkon konuşmasındaki helalleşmenin hayata geçirilmiş somut bir yansıması olarak, bu davalarını geri çekti. Sayın Başbakanımız şikayetini geri alıyor, davasından sarfınazar ediyor. Onlara açtığı tazminat davalarını ya da diğer türlü davaları geri çekiyor.''


Hüseyin Çelik, ''Bir de gazetecilere açılan davalar var. Ahmet Altan vesaire...'' denilmesi üzerine de, ''Sayın Başbakan, o davalardan da sarfinazar ediyor'' yanıtını verdi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin