Son Dakika... Bakan Bolat kasım ayına dair ihracat verilerini paylaştı: Tarihin en yüksek aylık ihracat rakamını kırdık

Ticaret Bakanı Ömer Bolat 2023 Kasım Ayı Dış Ticaret Rakamlarını açıkladı. Dış ticaret açığının azaldığını söyleyen Bolat, kasım ayında ithalatın da yüzde 5,6 azaldığını belirtti ve kritik verileri aktardı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Bakan Bolat kasım ayına dair ihracat verilerini paylaştı: Tarihin en yüksek aylık ihracat rakamını kırdık
Sosyal Medya

Bakan Bolat basın açıklamasında ekonomik verilere ilişkin son bilgileri aktardı.

Kasım itibarıyla 12 aylık ihracatın yüzde 0,9 arttığını ve 255 milyar 800 milyon dolar olduğunu söyledi.

Hedefin gelecek yıl ise 267 milyar dolar olacağını kaydetti.

BAKAN BOLAT'TAN AÇIKLAMA!

Bakan Bolat basın açıklamasında, "Kasımda ihracatımız geçen yılın aynı ayına göre yüzde 5,2 artarak 23 milyar 11 milyon dolar oldu. Kasımda tarihin en yüksek aylık ihracat rakamını kırdık." dedi.

"İHRACATIMIZ REKOR KIRMAYA DEVAM EDİYOR"

Sosyal medyadan yazılı açıklama yapan Bakan Bolat şu ifadeleri kullandı:

İhracatımız rekor kırmaya Kasım ayında da devam ediyor. 2023 yılı Kasım ayında ihracatımız %5,2 artarak, 23 milyar dolara yükseldi. Böylelikle; tüm zamanların en yüksek Kasım ayı ihracat rekoruna ulaşmış olduk. 2023 yılı Ocak-Kasım döneminde ihracatımız 232,9 milyar dolar ile geçen yılın aynı dönemine göre artış göstermiştir. Bunların yanında bizleri sevindiren en önemli gelişmelerden biri ithalatımızın Kasım ayında %5,6 oranında azalma göstermesidir. Böylece, Kasım ayında dış ticaret açığımız bir önceki yıla göre %32,6 oranıyla gerilemeyi sürdürmüş ve 5,9 milyar dolar olarak değerlenmiştir. İhracatın ithalatı karşılama oranı ise 8,2 puan artarak %79,5 olarak gerçekleşmiştir. 2023 yılının sonlarına yaklaştığımız bu dönemde Kasım ayında rekorumuzu daha da geliştirmenin memnuniyetini yaşıyoruz. Ülkemizin yaşadığı asrın felaketi sayılan depremlerin ardından, ihracatımızın böylesine önemli rekorlarla ilerlemesine katkı sağlayan ihracatçılarımızı canı gönülden tebrik ediyorum. Bundan sonraki süreçte katma değerli ihracatımızı artırarak, ülke olarak hedeflerimize ulaşmak için var gücümüzle çalışacağız.

Kaynak: A.A
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin