Son Dakika... Asgari ücretliye yılda 4 kez zam. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan milyonların sevindirecek öneri geldi

Asgari Ücret Tespit komisyonu 2024 yılı yeni asgari ücreti belirlemek için 11 Aralık'ta ilk toplantısı yapacak. Milyonların gözü bu toplantılara ve çıkacak olan rakama çevrilmişken DİSK'ten asgari ücretlileri sevindirecek bir teklif geldi, 4 defa zam yapılmasını istedi.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Asgari ücretliye yılda 4 kez zam. Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplanıyor. DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu'ndan milyonların sevindirecek öneri geldi

2024 yılı için uygulanacak asgari ücret milyonlarca insan tarafından merak ediliyor. Asgari Ücret Tespit Komisyonu ilk toplantısını 1 Aralık'ta gerçekleştirecekti ancak son dakika gelişmesiyle bu toplantı 11 Aralık 2023 tarihine alındı. 

Yüksek enflasyon ve alım gücündeki gerileme nedeniyle çalışan kesim yüksek bir zam oranı bekliyor. Son iki yıldır sene içerisinde iki kez artışa gidilen asgari ücrette bu yıl tek zam yapılması bekleniyor.

DİSK ise asgari ücret çalışanlarını sevindirecek bir teklifle masaya geliyor.

Türkiye Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 2024 yılı asgari ücreti için bugün ilk kez toplanacak Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantısı öncesi açıklamalarda bulundu.

Hükümetin belirlediği enflasyon hedeflerini tutturamadığını vurgulayan Çerkezoğlu 13 maddelik taleplerini sıralayarak, "Enflasyon tek haneli rakamlara düşene kadar asgari ücret yılda 4 kez güncellenmelidir" dedi.

"Yıllar sonra ilk kez DİSK olarak bir rakam önerisi paylaşmayacağız" diyen Çerkezoğlu, "Çünkü bugün 1 Aralık, biz zamlı asgari ücreti 1 Şubat'ta alacağız. Bugün söylediğimiz rakamın 2 ay sonra uçup gideceğini çok iyi biliyoruz. Rakamların peşinde koşmak istemiyoruz" ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin