Son Dakika... Artvin'de fırtına nedeniyle bir gemi karaya oturdu

Artvin'in Hopa ilçesi sahilinde fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi karaya oturdu. Saatler süren çalışmalar sonucunda gemideki 13 denizci de kurtarıldı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Artvin'de fırtına nedeniyle bir gemi karaya oturdu

Artvin’in Hopa ilçesinde fırtına nedeniyle bir kuru yük gemisi dalgalara dayanamayarak önce kıyıya sürüklendi, ardından karaya oturdu. Karaya oturan gemide 12 personel olduğu öğrenildi.

Esenyalı Gemi İşletmeciliği'ne ait "FR Pearl" isimli kuru yük gemisi dün Gürcistan'ın Batum Limanına yükünü boşalttıktan sonra boş olarak dönüşe geçerek akşam Hopa açıklarını demirledi. Gemi sabah saatlerinde fırtına ve dev dalgalar nedeniyle kıyıya sürüklenmeye başlarken, ardından kıyıya oturdu. 

13 MÜRETTEBAT HALAT SİSTEMİYLE KURTARILDI

Artvin'in Hopa ilçesi açıklarında fırtına nedeniyle sürüklendiği kıyıda karaya oturan Palau bandıralı 'FR Pearl' adlı kuru yük gemisinde mahsur kalan 6'sı Türk, 5'i Azerbaycanlı, 2'si Endonezyalı olmak üzere toplam 13 mürettebat, gemiyle kara arasında kurulan makaralı çelik halat sistemiyle kurtarıldı. Geminin karaya oturması üzerine başlatılan kurtarma operasyonuna AFAD, Sahil Güvenlik, AKUT, polis, itfaiye ve sağlık ekipleri katıldı. Ekipler, dalgalar nedeniyle denizde sürekli hareketlenen gemiye bağlanan çelik halatları kıyıdaki ağaçlara bağlayıp önlem aldı. Jandarma ekipleri, kıyıda oluşturulan insan zinciriyle de halatları tutarak, çalışmalara destek verdi.

SAĞLIK DURUMLARI İYİ

Kıyıya çıkarılan gemi personelleri, güvenli alana alınıp, bölgede bekleyen sağlık ekipleri tarafından tedbir amaçlı kontrolden geçirildi. 13 mürettebatın genel sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.

DÖNÜŞ YOLUNDA KARAYA OTURDU

Bu arada kuru yük gemisinin dün Gürcistan'ın Batum Limanı'na yükünü boşalttıktan sonra boş olarak dönüşe geçip, akşam saatlerinde etkili fırtınaya karşı önlem için Hopa açıklarına demirlediği, sabah saatlerinde ise dev dalgalar nedeniyle kıyıya sürüklenip, ardından karaya oturduğu öğrenildi.

13 personeli kurtarılan geminin oturduğu karadan alınması için de hava koşullarının elverişli hale gelmesiyle ayrı bir çalışma başlatılacağı belirtildi.

GECE DE KASTAMONU'DA AYNISINI YAŞANMIŞTI

Dün gece saatlerinde Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde yük gemisi karaya oturdu.

İnebolu ilçesinde fırtına nedeniyle Kamboçya bayraklı "Vamos" adlı kuru yük gemisi kıyıya sürüklendi.

Karaya oturan gemideki 12 kişilik mürettebatın kurtarılması amacıyla sahil güvenlik ve itfaiye ekipleri çalışma başlattı.

Ekiplerin mürettebattan 3 kişiyi kurtardıkları, diğerleri için de çalışma yürüttükleri öğrenildi.

Kurtarılan gemi personelinden biri sağlık ekiplerince hastaneye kaldırıldı.

GEÇEN HAFTA DA ZONGULDAK'TA YAŞANMIŞTI

Geçen pazar günü Zonguldak'ta 100 metre uzunluğundaki kuru yük gemisi, karaya çarparak ikiye ayrıldı. Aynı gün Kafkametler adlı gemi battı. 

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin