Son Dakika... Ali Yerlikaya açıkladı: Kırmızı bültenle aranan Shaun Monaghan İstanbul'da yakalandı

Interpol'ün "Kırmızı Bülten" ile aradığı İngiltere'nin Kuzey Doğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütü lideri Shaun Monaghan İstanbul’da yapılan “KAFES -16” operasyonuyla yakalandı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... Ali Yerlikaya açıkladı: Kırmızı bültenle aranan Shaun Monaghan İstanbul'da yakalandı

Interpol'un Kırmızı Bülteni ile aranan İngiltere'nin Kuzey Doğu bölgesinde uyuşturucu madde ticareti yapan suç örgütü lideri Shaun Monaghan İstanbul’da yapılan “KAFES -16” operasyonuyla yakalandı.

Operasyonun detaylarını İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya sosyal medyasında paylaştı. 

Yerlikaya bu operasyonu şöyle anlattı: İstanbul Narkotik Suçlarla Mücadele, İstihbarat ve Göçmen Kaçakçılığı ve Hudut Kapıları Şube Müdürlüklerince silahlı organize suç örgütü elebaşı olan ve Uyuşturucu Madde Ticareti, Silahlı Yaralama ve Yasa dışı Silah/Mühimmat Bulundurma suçlarından İnterpol tarafından hakkında Kırmızı Bülten çıkarılan Shaun MONAGHAN’ın İstanbul Fatih’te yaşadığı tespit edilmiş ve Kafes-16 operasyonuyla yakalandı.

Shaun MONAGHAN’ın Elebaşılığını yaptığı silahlı örgütün İngiltere’de yüksek miktarlarda kokain ve eroin dağıtımı yaptığı, Yasadışı silah ticareti, Silahlı yaralama, silahlı tehdit ve silahlı soygun suçlarını işlediği, Örgütün çok sayıda uzun namlulu ve tabanca cinsi silah ve mühimmata sahip olduğu tespit edilmiştir.

Shaun MONAGHAN, 25.10.2023 TARİHİNDE ÜLKEMİZE GELMİŞ, 04.12.2023 GÜNÜ HAKKINDAKİ KIRMIZI BÜLTEN YAYINLANMIŞ VE KAHRAMAN POLİSİMİZ TARAFINDAN 1 GÜN İÇERİSİNDE 05.12.2023 TARİHİNDE FATİH’TE BİR OTELDE YAPILAN KAFES-16 OPERASYONUYLA YAKALANMIŞTIR.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin