Son Dakika... ALES cevap anahtarı yayımlandı. 2023 ALES cevap anahtarı nasıl sorgulanır. ÖSYM ALES soru ve cevap anahtarı sorgulama ekranı

ALES (Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı) soru kitapçığı ve cevap anahtarı yayımlandı. Adaylar soruların ve cevapların yüzde 10'luk kısmına ÖSYM'nin internet adresi üzerinden ulaşabilecek. İşte 2023 ÖSYM ALES soru ve cevap anahtarı sorgulama ekranı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... ALES cevap anahtarı yayımlandı. 2023 ALES cevap anahtarı nasıl sorgulanır. ÖSYM ALES soru ve cevap anahtarı sorgulama ekranı
AA

ALES 19 Kasım 2023 Pazar günü saat 10.00'da başladı.

157 bin adayın başvuru yaptığı sınavın tamamlanmasının ardından gözler soru kitapçığı ve cevap anahtarına çevrilmişti.

ÖSYM, sınavın tamamlanmasının ardından bir saat geçmeden soru kitapçığı ve cevap anahtarını erişime açtı.

10 GÜN SÜREYLE KONTROL EDİLECEK

ÖSYM, ALES soru kitapçığının ve cevap anahtarının yüzde 10'luk kısmının erişime açıldığını duyurdu. Adaylar sorgulamalarını 19 Kasım 2023 Pazar itibarıyla 10 gün içerisinde gerçekleştirebilecek. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 29 Kasım 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecek.

ALES SORU KİTAPÇIĞI VE CEVAP ANAHTARI İÇİN TIKLAYIN ÖSYM

ÖSYM'DEN AÇIKLAMA

ÖSYM tarafından konuya dair yapılan açıklamada, "

19 Kasım 2023 tarihinde uygulanan 2023 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı’nın (2023-ALES/3) Temel Soru Kitapçığı ile Cevap Anahtarının %10’u aşağıdaki bağlantıda erişime açılmıştır.

Sınava başvuran adaylar, 19 Kasım 2023 tarihinde saat 13.20'den itibaren Temel Soru Kitapçığı diziliminde verilen sınav sorularının tamamına ÖSYM’nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numaraları ve aday şifreleriyle 10 gün süreyle erişebilecektir. Temel Soru Kitapçığı’nın görüntüleme süreci 29 Kasım 2023 tarihinde saat 23.59’da sona erecektir.

Sorular, Fikir ve Sanat Eserleri Kanunu kapsamında eser niteliğinde olup telif hakları ÖSYM'ye aittir. ÖSYM'nin yazılı izni olmadan hiçbir şekilde çoğaltılamaz, dağıtılamaz ve yayınlanamaz.

Adaylara ve kamuoyuna saygıyla duyurulur.

ÖSYM BAŞKANLIĞI" 

ifadeleri kullanıldı.

 

ALES SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

ALES sonuçları 5 Aralık 2023 Salı günü açıklanacak ve açıklandığı tarih itibarıyla 5 yıl süreyle geçerli olacak. Adaylar sonuçlarını AİS ÖSYM üzerinden T.C. Kimlik Numaraları ve aday şifreleri ile sorgulayabilecek.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin