Son Dakika AK Parti MYK toplandı. Çelik, Orta Doğu’daki krizde Batılı ülkeleri eleştirdi: Ateşkes demeyen bu cinayete ortaktır. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı. Parti Sözcüsü Ömer Çelik açıklama yaptı. Çelik "Batılı hükümetler Filistin bayrağını suç unsuru haline getirmeye çalışıyorlar. Filistinlilerin Mısır'a sürgün edilmesi gibi ahlaksız bir tutum olabilir mi? Ateşkes demeyen bu cinayete ortaktır. Kara harekatı korkunç sonuç doğurur." dedi. Çelik'e MHP lideri Bahçeli'nin Gazze mesajı da soruldu.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika AK Parti MYK toplandı. Çelik, Orta Doğu’daki krizde Batılı ülkeleri eleştirdi: Ateşkes demeyen bu cinayete ortaktır.  Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur

AK Parti Merkez Yürütme Kurulu (MYK), Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında toplandı.

Parti genel merkezindeki basına kapalı toplantı, saat 18.20'de başladı.

Ömer Çelik toplantı sürerken açıklama yaptı.

Çelik'in açıklamalarından öne çıkanlar:

Cumhuriyetimizi kurarak bizi yok etmeye çalışanları hiçbir yere gitmiyoruz mesajımızı güçlü şekilde verdik. Cumhuriyetimizin demokrasiyle taçlanması mücadelesi yönündeki mücadele çeşitli çalkantılarla beraber bugünlere kadar geldi. Geldiğimiz noktada Türkiye Yüzyılı'na gururla bakıyoruz. Cumhuriyetimizin 100.yılını kutluyoruz. Milletimizin bayramını tebrik ediyoruz.

'DURUM GİDEREK AĞIRLAŞIYOR'

Gazze'deki olaylar devam ederken insani durum giderek ağırlaşıyor. Cumartesi günü Cumhurbaşkanımızın katılacağı büyük bir miting icra edilecek. Milletimiz duruşunun mazlumlardan yana olduğunu dünyaya göstermiş olacak. Gelinen noktada daha da vahim gelişmeler söz konusu oluyor. Hastaneler çocuklara ve yaralılara hizmet veremez durumda. Ölen Filistinli sayısı 5 bini geçti.

Gazze bütün insanlığın sınav verdiği bir yer haline gelmiş durumda. Batılı hükümetler Filistin bayrağını suç unsuru haline getirmeye çalışıyorlar. İsrail'in kendini savunma hakkı çocukları öldürmek değildir.

'KARA HAREKATI KORKUNÇ SONUÇLAR DOĞURUR'

Dünya günlerdir kara harekatının korkunç sonuçlar doğuracağından bahsediyor. Kara harekâtı korkunç sonuç doğurur. Günlerdir insanların üzerine bomba yağdırılıyor. Kara harekatından bahsederken hava harekatlarının ortaya çıkardığı faciaların normalleşmemesi lazım.

İşgal devam ettiği müddetçe gerilimlerin sona ermesi mümkün değildir. Bunlar olurken ABD kurallara dayalı bir düzenden bahsediyor. İşgali görmezden gelerek barış olmaz. Gazze'de sorunun çözümü askeri değil siyasi.

ABD'nin ilk yaptığı şey uçak gemisi göndermek oldu. Gazze tipi coğrafyalarda deneyimli ABD'li askeri yetkililerin İsrail'e gönderilmesinden bahsediyorlar. Çözüm odaklı değil yanlış odaklı yaklaşım olduğu gösterilmiştir. ABD'nin tutumu çatışmayı büyütüyor. Netanyahu olaylar başlar başlamaz Ortadoğu'da harita değişecek dedi. Bu başka planların hayata geçirilmeye çalışıldığını gösteriyor.

'GAZZE'DEN SÜRGÜN KABUL EDİLEMEZ'

Bir yere çözüm çerçevesi yerine uçakla giderseniz o zaman başka güçler de aynı şekilde hareket ederler. Çözümmüş gibi Filistinlilerin Mısır'a sürgün edilmesi gibi ahlaksız bir tutum olabilir mi? Kimin hakkı var buna. Orası Filistin toprağı. Bu yaklaşım asla söz konusu olamaz. 2 milyon kişinin zorla göç ettirilmesi faciaya yol açar.

Cumhurbaşkanımız çok güçlü bir diplomasi sergiliyor. Ne biz çatışmaların derinleşmesini isteyenlerin yanında dururuz ne de sivil ölümlerin yanında dururuz. Derhal ateşkes ilan edilmesi gerekir. Garantörlük altına alınması gerekir. Sivil rehinlerin serbest bırakılması gerekir. Devlet aklının çalıştırmanın diplomasinin zamanıdır.

Bunları terk ederek diplomasiyi bir kenara bırakmak ateşkesi reddetmek cinayet şebekesine yakışan bir davranıştır. Ateşkes demeyen bu cinayete ortaktır.

BAHÇELİ'NİN GAZZE MESAJI

Sayın Cumhurbaşkanımızla sayın Devlet Bahçeli bugün de görüşme gerçekleştirdi. AK Parti heyeti ve MHP heyeti çalışmalarını olgunlaştırdı. Liderlerin iradesiyle takvim çalışmaya başlayacaktır.

Sayın Bahçeli'nin 'Gazze tarihi mirasımız' sözünü şükranla karşılıyoruz. İnsani, vicdani, siyasi hassasiyetini şükranla karşılıyoruz. Bütün insanlığın dikkatini odaklandığı yer bizim tarihimizin çok güçlü parçası, milletimizin duygularının bir parçası. Takdire şayandır, ayrımız, gayrımız yoktur. Birileri bizim bu coğrafya ile Filistin davasıyla ilgimiz yokmuş gibi açıklamaları yapabiliyor.

Hatta Filistin davasının insani tarafını savunmakla milli davaları savunmak arasında çelişki varmış gibi tavır koyuyorlar. Bunlar yanlıştır. Bu kadar büyük yangın varken bu olmaz. Sayın Bahçeli'nin açıklamaları sayın Cumhurbaşkanımıza güçlü bir destek olarak ifade edildi.

BLINKEN'IN TÜRKİYE'SİZ BÖLGE TURU

Amerika Dışişleri Bakanı'nın bölge turu yaparken Türkiye gibi bir ağırlık merkezine uğramaması ortaya koyduğu diplomatik faaliyetin ne kadar eksik ve vizyonsuz olduğunu göstermiştir. Zaten Türkiye'ye geldiğinde de duyacağı neydi? Yani buraya bu bahsettiğim şekilde bu savaş gemilerini, uçak gemilerini göndermenin bir manası yok.

Orada 'bir diplomasi, barış çerçevesi oluşturması gerekiyor' mesajını duyacaktı ama anlaşıldığı kadarıyla bunu duymak istemiyorlar. Bölgeye yaptıkları ziyarete tek taraflı tezlerinin kabulü için birtakım yoklamalar ya da test etmeler şeklinde geçiyor ama bu açıdan da çok başarılı olmadığı gözüküyor. Bunu yapanların aslında planlamalarının, diplomatik aklı işletme biçimlerinin ne kadar zaaf içerisinde olduğunu gösterir.

Kudüs'te Müslümanlar, Yahudiler ve Hristiyanlar var. Biz hepsinin barış içerisinde yaşamasını istiyoruz. Biz Filistinli çocukların da İsrailli çocukların da rahat uyumasını istiyoruz ama bugün Filistinli çocukların, kadınların üzerine bomba yağdırırken bunlar birtakım seri cinayetlere kurban giderken çıkıp oraya 'ben buraya Yahudi kimliğimle geldiğim' gibisinden dini aidiyete atıf yapmak son derece yanlış bir yaklaşımdır.

İSVEÇ'İN NATO ÜYELİĞİ

İsveç'in NATO'ya üyeliği Meclis'in takdirinde. Meclis'e gönderilmesi, siyasi iradenin tasarrufu ama Meclis'in geçmesi, geçip geçmemesi yüce meclisin tasarrufu olacaktır. Dolayısıyla yüce Meclis bunu değerlendirecektir.

F-16 konusunda da İsveç'in bu terör örgütlerine karşı attığı adımlar konusunda da ilerlemeler var. Bunları kaydediyoruz. Tabii sıkıntılı gördüğümüz durumlar da var ama sonuç olarak bunu takdir edecek olan yüce meclistir. Meclis Başkanı'mızın komisyona göndermesi, komisyonda bunun tartışılmasıyla birlikte ortaya çıkacak tabloyla takvim işleyecek. Bunlar gerçekleşmeden takvim konusunda şu anda bir şey söyleyemiyoruz.

YEREL SEÇİM ÇALIŞMALARI

Şu ana kadar bir kamp değerlendirmesi yapmadık. Bildiğiniz gibi uluslararası gündem yoğun. Sayın Cumhurbaşkanı'mızın çok yoğun bir mesaisi var. Kasım ayı da çok yoğun bir şekilde geçecek. Tabii milletvekillerimizle buluşma için başka imkanlarımız da var. Adayla ilgili kriterlerimiz zaten belli. Bu kriterlerin birtakım ilkeler temelinde ahlaki temelde olanları var, birtakım da siyasi temelde olanları var. Dolayısıyla süreç başladığında bu kriterler hassasiyetle uygulanacak.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin