Son Dakika... 3 yıl sonra bir ilk. Türkiye'nin kredi risk primi 350 baz puanın altına düştü

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek geçtiğimiz günlerde katıldığı forumda Türkiye'nin ekonomisine yönelik bilgi verirken kredi risk primlerinin 700 baz puan seviyesinden 400 baz puan seviyenin altına indiğini duyurmuştu. Son olarak Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk priminin 350 baz puanın da altına düştüğü açıklandı.

Google Haberlere Abone ol
Son Dakika... 3 yıl sonra bir ilk. Türkiye'nin kredi risk primi 350 baz puanın altına düştü
AA

Merkez Bankası'nın, parasal sıkılaşma ve destekleyici yönde uygulamaya aldığı tedbirlerle ülkede risk priminin iyileşti.

Bakan Şimşek geçtiğimiz günlerde katıldığı forumda risk primlerinin 400 baz puanın altına indiğini ve yatırımcı güveninin geri geldiğini duyurmuştu.

Türkiye'nin 5 yıllık kredi risk primi (CDS) 3 yılın ardından ilk defa 350 baz puanın altına inerek 348,2 seviyesine geldiği açıklandı.

BAKAN ŞİMŞEK'TEN AÇIKLAMA!

Geçtiğimiz günlerde Körfez İşbirliği Konseyi-Türkiye Ekonomi Forumuna katılan Bakan Şimşek, "Orta Vadeli Program (OVP) makro finansal istikrarı sağlamak için hazırlandı ve son birkaç ayda çok ciddi ilerleme kaydettik. Güçlü bir makroekonomik politika çerçevemiz ve yapısal reform gündemimiz var. Uyguladığımız sağlıklı politikalara cevaben Türkiye'ye yatırımcı güveninin geri gelmeye başladığını görüyoruz. Türkiye'nin kredi risk primi (CDS) Mayıs ayındaki 700 baz puan seviyelerinden 400 baz puanın altına indi. Türkiye'nin risk primi neredeyse yarıya inmiş durumda, yani yatırımcı güveni geri geliyor, bu da sermaye girişine yol açacak. Reformlarımızı kararlı bir şekilde uyguladıkça ülkemize daha fazla yatırımcıyı çekecek ve böylece kalıcı makro finansal istikrara ulaşacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: Medyatava Haber Merkezi
Etiketler Türkiye kredi risk prim
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin