'Son AYM kararıyla tüm erişim engellemeler hukuksuz'

Yrd. Doç. Dr. Altıparmak, AYM'nin, mahkemenin erişim engeli kararını ifade özgürlüğü ihlali olarak hükmetmesini değerlendirdi.

Google Haberlere Abone ol
'Son AYM kararıyla tüm erişim engellemeler hukuksuz'

Anayasa Mahkemesi (AYM), Üsküdar 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nin Borsagundem.com haber sitesinin bir haberinin erişime engellenmesini basın ve ifade özgürlüğüne aykırı buldu. Kararı bianet’e değerlendiren Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden Yrd. Doç. Dr. Kerem Altıparmak, bu kararla URL listesiyle verilen erişim kararlarının hepsinin basın ve ifade özgürlüğünü ihlal ettiği anlamına geldiğini söyledi.



AYM kararında erişim engelleme kararının ifade özgürlüğüne müdahale olduğunu belirterek şu ifadeleri kullandı:



“İnternet haberciliğinin, basının temel işlevi olan “gözetleyici” görevini yerine getirdiği sürece basın özgürlüğü kapsamında kabul edilebileceği değerlendirmesini yapan Anayasa Mahkemesi, başvuruya konu haberin bu işlevi yerine getirdiğini, bu nedenle başvurucunun yayımladığı habere erişimin engellenmesinin ifade özgürlüğüne yönelik bir müdahale oluşturduğunu vurgulamış, söz konusu yazıda Şirket hisselerinin fiyatlarındaki azalmaların şüpheli bulunduğunun ifade edilmesinin keyfî kişisel saldırı oluşturacak kaba hakaret olarak değerlendirilemeyeceğini belirtmiştir.” 



Haberin devamını okumak için tıklayın...


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin