Son ankette sürpriz sonuçlar! İşte partilerin son oy oranları

AREA Araştırma Şirketi'nin yayınladığı son seçim anketinde sürpriz sonuçlar ortaya çıktı. Cumhur İttifakı ile Millet İttifakı arasındaki oy oranı farkının açıldığı görüldü. İşte son anketin sonuçları...

Google Haberlere Abone ol
Son ankette sürpriz sonuçlar! İşte partilerin son oy oranları

2023'te gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimleri yaklaşırken araştırma şirketleri anket çalışmalarını art arda yayınlamaya devam ediyor. Son olarak AREA Araştırma Şirketi, Nisan ayı "Türkiye Siyasi Gündem Araştırması" sonuçlarını açıkladı.

AK PARTİ VE CHP ARASINDA YÜZDE 3 FARK

Araştırmaya katılanlara "Bugün milletvekili seçimi olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorusu yöneldi. Sonuçlara göre kararsızların dağıtılmasının ardından AK Parti yüzde 30, CHP yüzde 27, İYİ Parti yüzde 16, HDP yüzde 10.5, MHP yüzde 8.1, DEVA yüzde 2.2, TİP ise yüzde 1.2 oy oranına ulaştı.

Son ankette sürpriz sonuçlar! İşte partilerin son oy oranları

MİLLET VE CUMHUR ARASINDA YÜZDE 5,6 FARK

Araştırmada AK Parti, MHP ve BBP'nin oluşturduğu Cumhur İttifakı'nı oluşturduğu senaryoda oy oranı yüzde 38.5 olarak hesaplanırken; CHP, İYİ Parti, Saadet Partisi ve Demokrat Parti'nin Millet İttifakı'nı oluşturduğu senaryoda ise ise yüzde 44.1 oy oranına ulaşıldı.

Son ankette sürpriz sonuçlar! İşte partilerin son oy oranları - Resim : 2

DEVA ve Gelecek Partisinin toplam oy oranları yüzde 2.7, HDP'nin oy oranı yüzde 10.5 ve diğer partilerin oy oranı ise yüzde 4.2 olarak gösterildi.

 

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin