Soma'dan facia kareleri!

Soma'da 205 kişinin ölümüyle sonuçlanan kaza, objektiflere böyle yansıdı!

Google Haberlere Abone ol
Soma'dan facia kareleri!

Soma Holding'e bağlı, Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait maden ocağında dün saat 15.10'da vardiya değişimi sırasında madenin yaklaşık 600 metre içerisindeki trafoda patlama meydana geldi ve ardından yangın çıktı. Patlamanın olduğu yerden, çıkışa doğru olan kısımdaki işçiler birbirlerine yardım ederek dışarıya çıkmayı başardı. Ancak yangın perdesinin arkasında kalan işçiler ise içeride mahsur kaldı.



Zamana karşı can kurtarma yarışı başlarken önce yangının sönmesi, sonra da içerideki zehirli dumanın boşalması beklendi. Ardından kurtarma ekipleri içeriye girdi. Ana galerilerde yapılan kurtarma çalışmalarında cesetler ve yaralılar çıkarılmaya başlandı. 



MADENCİ YAKINLARI HASTANEYE AKIN ETTİ 



Bu arada Soma Devlet Hastanesi önüne, yakınlarından haber almak isteyen çok sayıda işçi yakını akın etti. Yakınları yaralı olarak gelenler sevinç yaşarken, bilgi alamayanlar fenalık geçirdi. Bu arada madenden çıkarılan cenazeleri koyacak yer bulunamayınca, Manisa'nın Kırkağaç İlçesi'nde kaymakamlığa ait, kavun depolamak için yapılan soğuk hava deposu hazırlandı, iki de soğuk hava tertibatlı TIR gönderildi. Çevre il ve ilçelerden kimlik tespiti ve otopsi için adli tıp uzmanları ve savcılar da bölgeye gönderildi.



KURTARMA EKİPLERİ DE ETKİLENDİ 



Sabaha karşı madenden dumanlar çıkmaya başladı. İçeriye giren kurtarma ekipleri acil olarak boşaltıldı. Kurtarma ekiplerinden de dumanın etkisiyle fenalaşanlar oldu. Bazı işçiler kurtarma ekiplerinden de ölenler olduğunu söyledi ancak bu bilgi yetkililer tarafından doğrulanmadı. Kurtarma çalışmalarına katılan, kendisi de madenci olan Sami Kılıç, sabaha kadar sadece ana galerilere girildiğini, patlamanın olduğu bölümden sonraki kısımlara ise hiç girilemediğini söyledi. Buradan çok sayıda cesedin çıkmasından korktuklarını söyleyen Kılıç, "İçeridekilerin kurtulacağına sanmıyorum. Çok fazla duman vardı" dedi.



Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız Soma'daki maden faciası nedeniyle dünden başlayarak üç gün milli yas ilan edildiğini açıkladı. Bakan Yıldız, Cuma günü de camilerde bu konuda hutbe okunacağını duyurdu. Son rakamları paylaşan Bakan Yıldız ölü sayısının 205'e ulaştığını duyurdu. (DHA)



"Soma'dan facia kareleri!" Galerisine Göz At


Etiketler soma facia kare
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin