Solmuş beyaz çorapları kar beyazı yapan tüyo bulundu: Çamaşır suyuna taş çıkartıyor, çoraplar yeni gibi oluyor. 1 kaşık eklemek yetiyor

Beyaz çoraplar zaman içinde grileşebilir ve rengini kaybedebilir. Ayrıca bazı beyaz çoraplar siyah ve sarı lekelerle kalıplaşmış bir hal alabilir. Her ne kadar yıkansa da rengi bir türlü bembeyaz olmayan ve geçmeyen inatçı lekelerin çözümü aslında evimizde saklıymış! İşte rengi gitmiş beyaz çorapları bembeyaz yapan o yöntem

Solmuş beyaz çorapları kar beyazı yapan tüyo bulundu: Çamaşır suyuna taş çıkartıyor, çoraplar yeni gibi oluyor. 1 kaşık eklemek yetiyor

Beyaz çoraplar ilk alındığında çok hoştur. Ancak beyaz çoraplar sürekli giyildiğinde kısa sürede donuklaşır ve rengini kaybederek soluk bir hal alır.

Beyaz çoraplar, zamanla hem zemin kirinden dolayı hem de ayakkabı içindeki kötü hijyenden dolayı rengini kaybederek grileşir.

Kullanım dolayısıyla grileşen beyaz çoraplar kimi zaman çeşitli lekelere maruz kalıyor veya sarılaşabiliyor.

Tüm bu lekelerden kurtulmak için yaptığımız ilk şey, onları çamaşır makinesinde çeşitli deterjanlarla yıkamak oluyor.

Rengi gitmiş veya kalıplaşmış lekeleri bulunan beyaz çoraplarımızı temizlemek için pek çok deterjan kullanırız.

Ancak ne yazık ki çamaşır makinesinde her ne kadar yıkansa da beyaz çoraplar ilk günkü formunu yakalayamıyor ve istenilen etkiyi vermiyor.

Bu nedenle evde bulunan malzemelerle doğal yöntemler ile çözüm sağlamak iyi ve etkili bir seçenek haline geliyor.

Sizler için bir araya getirdiğimiz bu doğal yöntemler sayesinde, rengi gitmiş beyaz çoraplarınızı ilk günkü formuna kavuşturabilir veya beyaz çoraplarınızda kalıplaşmış lekeleri bir çırpıda yok edebilirsiniz. İşte solmuş beyaz çorapları bembeyaz yapan etkili yöntemler:

KARBONAT

Solmuş beyaz çoraplarınızı karbonatla yıkamak, tek yıkamadan sonra kar beyazı çoraplara dönüşmesine katkı sağlayan en etkili yöntemlerin başında gelir.

Çoraplarınızı karbonatla beyazlatmak için; kirli çoraplarınızı karbonatla karıştırılmış ılık su dolu bir kovada ıslatın.

Solmuş beyaz çorapları kar beyazı yapan tüyo bulundu: Çamaşır suyuna taş çıkartıyor, çoraplar yeni gibi oluyor. 1 kaşık eklemek yetiyor

Bu şekilde çoraplarınızı birkaç saat bekletin. Kabartma tozunun kumaşı sertleştireceğini unutmayın.

Bu nedenle durulama sırasında çoraplarınızın yumuşak kalması için 1 bardak beyaz sirke ekleyin.

SİRKE

Sirkedeki asetik asit, yapışkan kalıntıları söken ve herhangi bir kumaştaki lekeyi kırabilen güçlü bir maddedir.

Bir litre suyu iyice ısıtın ve bir çift çorabınız için 1 çay kaşığı sirke ekleyin. Çoraplarınızı 30 dakika suda bekletin ve ardından çamaşır deterjanıyla normal şekilde yıkayın.

LİMON SUYU

Limon suyundaki asit, özellikle sararmış çoraplarınızın üzerinde etkin rol oynama özelliğine sahiptir.

Çoraplarınızı su ve taze limon suyu karışımında iki ila üç saat bekleterek en zorlu lekeleri bile çabucak çıkarabilirsiniz.

Eğer çoraplarınızdaki sarılık tamamen geçmezse etkilenen bölgeleri limon suyu ve deterjanla güzelce ovalayın ve 15 dakika sonra nazikçe yıkayın.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin