Sokak köpekleri kabus gibi Çınarcık'a çöktü: 10 koyunu telef ettiler, 15 koyunu da yaraladılar

İddiaya göre Yalova Çınarcık'a bağlı Çalıca Köyü'nde başıboş sokak köpekleri sürüsü ahıra girdi. Küçükbaş hayvanlara saldıran köpekler 10 koyunu telef ederken 15'ini de yaraladı. Saldırı sonrası ahır sahibi 150 bin lira zararı olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Sokak köpekleri kabus gibi Çınarcık'a çöktü: 10 koyunu telef ettiler, 15 koyunu da yaraladılar

Yalova’nın Çınarcık ilçesine bağlı Çalıca köyünde başıboş sokak köpekleri çiftçilerin kabusu oldu. Sokak köpeği sürüsü 10 koyunu telef etti, 15’ini ise yaraladı.
Alınan bilgiye göre, Çalıca köyünde başıboş sokak hayvanları Ahmet Kibaroğlu’nun ahırına girdi. Köpekler burada küçükbaş hayvanlara saldırarak 10 koyunu telef etti. Ahırdaki 15 koyunu da yaralayan köpekler daha sonra bölgeden uzaklaştı.

ZARARI 150 BİN LİRA!

Çalıca Köyü Muhtarı Zülküf Kaya, çiftçinin 150 bin lira zararı olduğunu söyledi. Kaya, daha önce de başıboş köpeklerin başka bir ahıra girerek yine hayvanları telef ettiğini anlattı. Kaya, konuyla ilgili daha önce de şikayetlerde bulunsalar da bir çözüm bulunamadığını belirterek, “Nerde köpek severler nerde sıcak evinde oturup hayvansever diye geçinenler. Benim köylümün alın teriyle, helal parayla baktığı hayvanlar telef oldu. En az 150 bin zararı var. Sorarım size kim karşılayacak. Burada insanlar bile tehlikede. Ölen bir çocuk da olabilirdi” dedi.

Kaynak: İHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin