Soğuk duş almanın inanılmaz 8 faydası. Aklınızı başınızdan alacak inanılmaz faydaları ortaya çıktı

Yaz ayının gelmesiyle birlikte kaynar suyla duş almaya son. Kardiyolog tarafından önerilen bir tavsiye sizi daha dinç kılacak ve bütün stresinizi alacak. Soğuk duş almanın inanılmaz faydaları ortaya çıktı. Bağışıklık sistemini güçlendirmesinden tutun, kasların iyileştirmesine kadar bir çok faydası var. İşte soğuk duş almanın inanılmaz 8 faydası...

Google Haberlere Abone ol
Soğuk duş almanın inanılmaz 8 faydası. Aklınızı başınızdan alacak inanılmaz faydaları ortaya çıktı

Enerjinizi artırır, depresyon ve stresi azaltır. Uyanıklığı, zihinsel berraklığı ve enerji seviyelerini artırmak için beyini uyandırır. Mutluluk hormonları olarak bilinen endorfinleri artırıp esenlik ve iyimserlik hali sağlarken stres hormonu olarak bilinen kortizol seviyesini azaltır.

Bunlar duşun bilinen faydaları...

Peki soğuk duşun faydaları nelerdir?

İşte uzmanından soğuk duş almanın faydalarına dair yaptığı paylaşımlar...

1) Soğuk Duş Hafızayı Güçlendirir. Güne soğuk bir duş ile başlamak farkındalığınızı arttırır, yeni anılar kaydetmenizi kolaylaştırır, hafıza ve sorun çözme gücünüzü arttırır.

2) Duygusal Dayanıklılığı Artırır Kolayca telaşlanıyor, endişeleniyor veya sinirleniyor musunuz? Soğuk duş sinir sisteminizi tamir eder ve duygusal travma riskini azaltır. Tartışmalardan üzgün mü çıkıyorsunuz? Soğuk duş alın.

3) Stresi Azaltır Doğal antioksidan glutatyon seviyesini artırır ve vücudun tamirini sağlar. Strese yanıtı azaltır ve yönetimini kolaylaştırır. Hayat üstünüze üstünüze geliyorsa soğuk duş almanın zamanı gelmiş demektir. Başlayın, iyi gelecektir

4) Dinç Olmanızı Sağlar Eğer daha önce soğuk duş almış cesur ruhlardan biriyseniz, ilk başta nefes almanın ne kadar zor olduğunu bilirsiniz. Merak etmeyin alışacaksınız. Duş 3 dk ama günümüz 24 saat. Gün içinde dinç kalmak için soğuk duş çok büyük bir yatırım.

Soğuk duş almanın inanılmaz 8 faydası. Aklınızı başınızdan alacak inanılmaz faydaları ortaya çıktı

5) Bağışıklığı kuvvetlendirir Çalışmalar rutin soğuk duş alan bireylerin üst solunum yolu enfeksiyonu riskinin %41 daha düşük olduğunu gösteriyor. Usulü bilmezseniz soğuk duş sizi hasta eder. Doğru yaparsanız hastalık riskiniz azalır.

6) Lenfatik Dolaşımı Artırır Soğuk duş, sıcak ve soğuk su arasında dönüşümlü olarak yapıldığında, soğuğa maruz kaldıklarında lenf damarlarını kasarak sıcağa maruz kaldıklarında ise gevşeterek lenfatik akımı korur. Soğuk duş lenf dostudur.

7) Nabız ve Tansiyonu düşürür Soğuk duşun hafif stresi ve heyecanıyla önce nabzınız bir miktar artar ama sakin olun! Nabzınız sonrasında düşecek ve gün boyunca tansiyonunuz daha stabil olacaktır. Damarlarınız soğuk duşu sever.

8) Soğuk Duş Kasların İyileşmesini Hızlandırır Eğer bir sporcuysanız, yoğun bir antrenmandan sonra buz banyosu yapmanın daha hızlı iyileşmek için yapabileceğiniz en iyi şeylerden biri olduğunu biliyorsunuzdur. Soğuk duş varsa laktik asit yoktur. Soğuk duş kasları korur.

“Soğuk duş aldım ama sonra 2 hafta boyunca sinüzitten kurtulamadım” dediğinizi duyar gibiyim. Sorun soğuk duşta değil, yapma ve başlama şeklinizde. Doğru yapan şifayı bulur.

Kaynak: kardiyobey

Etiketler duş banyo sağlık
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin