Soçi'de üçlü zirve! Aliyev, Putin ve Paşinyan bir araya gelecek

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan Soçi'de üçlü görüşme gerçekleştirecek.

Google Haberlere Abone ol
Soçi'de üçlü zirve! Aliyev, Putin ve Paşinyan bir araya gelecek

Üçlü zirve öncesi Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyanbir araya geldi. Görüşme yaklaşık 2 saat sürdü.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ile Putin'in de ikili görüşme yapması bekleniyor. Ardından da Aliyev, Putin ve Paşinyan üçlü zirve yapacak.

Soçi'deki zirvenin gündeminde Güney Kafkasya'da kalıcı barış hedefi var.

Bakü ile Erivan arasında barış anlamşamıs imzalama sürecinin hızlandırılması ele alınacak. İki ülkenin sınırını belirleme ve çizme konusunda atılması geren adımlar konuşulacak.

Aliyev ve Paşinyan en son ekim ayı başında Prag'da görüşmüştü. O zaman masada AB Konseyi Başkanı Charles Michel ve Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da vardı.

Ancak Fransa'nın Azerbaycan'ı suçlamaya ve Ermenistan'ın tek yanlı tezlerini savunmaya yönelik taraflı tutumu sonrası Bakü rest çekti. Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev bundan sonra Fransa'nın Karabağ konusunda arabulucu rol üstlenemeyeceğini söyledi.

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin