Snowden: 'Amerika'ya dönerim ama bir şartım var!'

NSA skandalını ortaya çıkaran Edward Snowden, ABD'ye geri dönme şartını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Snowden: 'Amerika'ya dönerim ama bir şartım var!'

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı NSA'in istihbarat bilgilerini sızdırmasıyla gündeme gelen ve şu anda Rusya'da yaşayan ,Edward Snowden kendisine adil bir yargılamanın garanti edilmesi durumunda ABD'ye dönebileceğini açıkladı.



Skype üzerinden Massachusetts'te yapılan Liberty Forum'a katılan Snowden, “Ben hükümete, toplumun çıkarlarını savunabileceğim adil bir mahkeme garantisi verilmesi durumunda geri dönebileceğimi söyledim. Böylece Jüri de bir karar verir” dedi. Rusya'da kalmak zorunda bırakıldığını söyleyen Snowden, “ABD, Rusya'da olduğum için beni eleştiriyor, ancak aynı zamanda gitmeme de izin vermiyorlar” diye konuştu.



2013 yılında Snowden, ABD ve İngiltere'nin internet üzerinden takipleriyle ile ilgili bazı gizli bilgileri, Washington Post ve Guardian gazetesi ile paylaşmıştı. Önce Hong Kong'a, daha sonra Moskova'ya giden Snowden, bir süre havalimanının transit bölgesinde yaşamak zorunda kalmıştı. Rusya, Snowden'a ABD'ye karşı faaliyetlerini durdurma şartıyla bir yıllık geçici oturum izni vermişti. Daha sonra Rusya, Snowden'a hem yurtiçi hem de yurtdışında seyahat edebileceği 3 yıllık oturma izni verdi. (CİHAN)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin