Slogan sosyal medya kullanıcılarından

Patent Haftası sloganının belirlenmesi için kampanya başlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Slogan sosyal medya kullanıcılarından

Adres Patent'ten yapılan açıklamaya göre, 20-26 Nisan tarihleri arasında kutlanacak Patent Haftası'nın sloganını bu yıl sosyal medya takipçileri belirleyecek.



2000 yılından beri Dünya Patent Örgütü (WIPO) tarafından belirlenen 26 Nisan Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Günü 1 hafta boyunca Patent Haftası olarak kutlanıyor. Geçmiş yıllarda “Haydi Türkiye, fikirlerini ve buluşlarını heba etme” sloganı ile duyurulan hafta bu sene sloganını sosyal medya takipçilerinin fikirleri arasından seçmeye hazırlanıyor.



Her yıl WIPO tarafından belirlenerek farklı bir tema ile gündeme gelen Dünya Fikri Mülkiyet Hakları Günü’nün bu seneki teması ise “Müzik için uyan ve ayağa kalk” olacak.



Açıklamada görüşlerine yer verilen Adres Patent Genel Müdür Yardımcısı Cumhur Akbulut, müziğin ilham vererek yaratıcılığı arttıran, harekete geçirici özelliğinin bulunduğunu belirterek, Bob Marley ve The Wailers’ in yıllar öncesine ait “Burnin” eserinin bugün hala insan hakları konusunda kalıcı bir uluslararası marş haline geldiğini kaydetti. 



Türkiye Patent Hareketi tarafından başlatılan slogan kampanyası için başvurular Adres Patent Facebook sayfasından #TurkiyeSloganiniAriyor etiketi ekleyerek 15 Nisan Çarşamba günü saat 17.00’ye kadar paylaşılan sloganlar arasından seçilecek.



Marka uzmanlarının puanlarına göre belirlenecek günün anlam ve önemini belirten en çarpıcı slogan, 17 Nisan Cuma günü saat 10.00’da Adres Patent resmi web sitesi ve Facebook sayfasından açıklanacak.



Slogan, 2015 Patent Haftası boyunca kazananın ismi ile Türkiye Patent Hareketi için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin tahsis ettiği açık hava mecralarında yer alacak. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin