Skytürk çalışanları birikmiş maaşları ne zaman alacak?

Skytürk360 çalışanları, 3,5 aylık alacakları için TMSF'nin ödeme emrini bekliyor.

Google Haberlere Abone ol
Skytürk çalışanları birikmiş maaşları ne zaman alacak?

İki ay önce TMSF tarafından el konan Show TV ve Skytürk'te sular durulmuyor. Show TV'nin Ciner Grubu'na satışının tamamlanmasının ardından 3,5 aylık maaş alacakları bulunan Show TV personelin büyük bölümüne ödemeler tamamlandı. Ancak yaklaşık 100 kişilik bir gruba ödeme yapılmadı.



Ciner Grubu, Skytürk için de çalıştığı belirtilen personele yaklaşık bir hafta önce "sizi Skytürk devralacak" dedi. Ancak kanalı kontrol eden TMSF'den şu ana kadar bu personele herhangi bir açıklama yapılmadı. Böyle olunca da Ciner Grubu, bu personelin alacaklarını yatırmadı. Diğer kanal çalışanları birikmiş alacakları hesaplarına yatarken yaklaşık 100 kişilik personelin durumu belirsizliğini koruyor.



Gelelim Skytürk personeline...



24 Mayıs'tan bu yana TMSF'nin kontrolünde olan televizyonda çalışan yaklaşık 150 personel de 3,5 aylık birikmiş alacakları konusunda artık sabırsızlanıyor. Ancak TMSF bu konuda henüz bir açıklama yapmış değil.



TMSF tarafından Çukurova Medya Grubu'na başkan atanan Cengiz Özdemir'in ise yakın çevresine "Ben alacaklarla değil içerikle ilgiliyim" dediği belirtiliyor.


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin