Sky News televizyonu Esad ile IŞİD arasındaki işbirliğini sergileyen belgelere ulaştı

İngiltere merkezli Sky News televizyonu, Suriye'de Esad rejimi ile IŞİD arasındaki kirli işbirliğini ortaya koyan belgelere ulaştı.

Google Haberlere Abone ol
Sky News televizyonu Esad ile IŞİD arasındaki işbirliğini sergileyen belgelere ulaştı

Sky News Türkiye muhabiri Steward Remzi'nin IŞİD'den ayrılan militanlardan elde ettiği belgelerde, Esad rejimi ile örgüt arasındaki işbirliği ve ilişki açıkça ortaya konuyor. 



Belgelerde, IŞİD'in Esad rejiminden zirai ürün karşılığında petrol aldığı, bazı bölgelerdeki güçlerini azaltarak o bölgelerin rejim tarafından ele geçirilmesini kolaylaştırdığı yer alıyor. Belgelerde, IŞİD'in Tedmur'dan çekilerek bölgeyi Esad rejimine teslim etmesi en önemli olaylardan biri olarak ön plana çıkıyor. 



Batılı ülkelerde meydana gelen eylem ve saldırılar hakkında bilgiler içeren belgelerde, IŞİD'in yabancı militanları Batılı ülkelerde eylem yapmak için bu ülkelerin bildiğinden çok daha önce eğittiği aktarılıyor.  



ABD'nin Avrupa'da uyuyan hücre olarak nitelendirilen hücrelerin artmasından endişe ettiği belirtilen belgelerde, var olan hücrelerin Paris ve Brüksel saldırıları sonrasında yeni saldırılar planlamalarına rağmen güvenlik güçleri tarafından yakalanmamada başarılı oldukları ifade ediliyor. 



SKY News'e göre bu bilgilerin kaynağını, Rakka kentinde Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) saflarında savaşan fakat IŞİD'in bölgeyi ele geçirmesinden sonra kendilerini pasifize edip varlıklarını Türkiye sınırlarına yakın yerlerde sürdüren IŞİD militanları oluşturuyor. (AA)


Sıradaki Haber İçin Sürükleyin