SKANDAL! Tartışmalı SADAT Milli Savunma Üniversitesi'nde mülakatlara katılmış

Organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in de gündeme getirdiği Türkiye kamuoyunda çok tartışılan SADAT ile ilgili bir haber şaşkınlık yarattı. SADAT'ın Milli Savunma Bakanlığı'na bağlı Milli Savunma Üniversitesi'nde mülakatlara katılığı iddia edilmişti. SADAT Başkanı Adnan Tanrıverdi söz konusu iddia için “Tezvirat” karşılığını verdi ve “Milli Savunma Bakanlığı’nın iradesi içindedir” dedi.

Google Haberlere Abone ol
SKANDAL! Tartışmalı SADAT Milli Savunma Üniversitesi'nde mülakatlara katılmış

SADAT kurucusu olan ve AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın eski danışmanı Adnan Tanrıverdi, FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Harp Okulları mülakatlarına kendisinin de kurucusu olduğu SADAT'ın üyelerinin (Uluslararası Savunma Danışmanlık İnşaat Sanayi ve Ticaret A.Ş.) katıldığına ilişkin iddialara dair konuştu.

Odatv’den Caner Taşpınar’ın haberine göre, Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Milli Savunma Üniversitesi’nin harp okulu mülakatlarında, Hava Harp Okulu’nda 4, Kara Harp Okulu’nda 5 kişi yer alıyordu. Mülakatlarda, 4 sivile karşı da bir subay bulunuyordu.

Mülakatlarda, SADAT ekibinin yer aldığı gündeme gelmişti fakat harp okulu mülakatlarında SADAT’çıların artık yer almadığı belirtildi.

SADAT kurucusu emekli Tuğgeneral Adnan Tanrıverdi, SADAT’çılara mülakatlarda yer verilmemesiyle ilgili soruyu yanıtladı.

Adnan Tanrıverdi, Cumhurbaşkanı Başdanışmanlığı görevinden ayrılmasından sonra SADAT’çıların mülakatlardan alındığı yönündeki iddialara “Tezvirat” karşılığını verdi.

Tanrıverdi, SADAT’ın mülakatlarla ilgili olmadığını belirtip “Milli Savunma Bakanlığı’nın iradesi içindedir” diye konuştu.

Adaleti Savunanlar Stratejik Araştırmalar Merkezi Derneği'nin (ASSAM) Başkan Yardımcısı ve SADAT kurucusu Gürcan Onat ise konuyla ilgili şöyle konuştu.

“SADAT ekibiyle alakam yok. SADAT kurulurken ben de cüzi bir miktar hisse verdim”

Harp Okulu mülakatlarında görev aldığını açıklayan Onat şunları anlattı:

“Mülakatlar 2020 yılının sonun kadardı. 15 Temmuz kalkışmasından sonra emekli subaylar çağırıldı. Bu uygulama 2020 yılına kadardı, üç yıl görev yaptım. 2021’de eskiye dönüş yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı kendi bünyesinden oluşturduğu ekiple mülakatları yapıyor.”

Sıradaki Haber İçin Sürükleyin