Skandal istismar haberine Aile Bakanlığı'ndan açıklama geldi: Takip ediyoruz

Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması olayı hakkında Aile Bakanlığından açıklama geldi: Müdahil olacağız.

Google Haberlere Abone ol
Skandal istismar haberine Aile Bakanlığı'ndan açıklama geldi: Takip ediyoruz

İsmailağa Cemaati'ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G.'nin 6 yaşında evlendirilmesi ve cinsel istismara maruz bırakılması olayının ortaya çıkması üzerine konuyla ilgili dava açıldı.

Dava sürecine ilişkin Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Bakanlık "Tarafımızdan, İstanbul Anadolu 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı' iddiasıyla açılan davaya müdahil olunmuştur.

Bakanlığımızca süreç yakından takip edilerek, bundan önce olduğu gibi ilerleyen dönemde de mağdura her türlü hukuksal destek verilecektir" denildi.

NE OLMUŞTU?

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nın kurucusu Yusuf Ziya Gümüşel’in kızı H.K.G. babasının kendisini 6 yaşındayken imam nikahıyla ‘evlendirdiğini’, çocukluğu boyunca her gün cinsel istismara uğradığını anlatarak şikâyetçi oldu.

6 yaşındayken 29 yaşındaki bir müritle imam nikahı kıyılan H.K.G. ifadesinde cinsel istismarın kendisine bir oyun gibi gösterildiğini anlattı.

 

Kaynak: DHA
Sıradaki Haber İçin Sürükleyin